İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “Hepimiz bu mesleği seçerken; ömrümüzü, nefesimizi bu milletin evlatlarına adamaya talip olduk. Öğrencilerimizin gönül kapısını aşkla çalarken; onları yarına şekil veren ve kadim kültürümüzü geleceğe taşıyan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu toprakları vatan yapan, bu ülkeye değer katan, özveri ile çalışan eğitimciler olacaktır. Hepimizin ortak kaygısı vatanımız, bayrağımız ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızdır.” sözleriyle konuşmasına başladı.

    Ak, “Milli eğitim ailemizin her kademesinde fedakarca, aşkla görev yapan kıymetli öğretmenlerimiz inanınız ki; dünyadaki hiçbir fetih, kaderin sırrına vakıf olanlar için sınıf kapısını açmak kadar şerefli değildir. Bu kutsal vazifeyi yerine getirmekten ve bu mesleğin üyesi olmaktan gurur duyuyoruz.” diyerek Mehmet Akif’in “Öğretmenlik liyakat ve vicdan gerektirir, çünkü vazife büyüktür.” sözünü alıntıladı.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak yaptığı açılış konuşmasının ardından sözü, Çocuk Edebiyatı Yazarı Mustafa Ökkeş Evren’e bıraktı. Beyin temelli öğrenme modelinden bahseden Evren, herkesin öncelikle mutluluk, iyilik, kötülük, başarı gibi kavramları kafasında tanımlaması gerektiğini belirterek, “Bunların sizin için ne ifade ettiğini tanımlamazsanız ulaştığınızda veya karşılaştığınızda da anlayamazsınız. Hayatta kendimizi akışa bırakmadan bilinçli bir şekilde ilerlemeliyiz.” dedi.

     Evren: “Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Anadolu’nun binlerce yıllık kadim kültüründen yadigar maddi ve manevi kültürel ögelerimiz var. Çocuklarımıza 21. yüzyıl becerilerini kazandırırken bir yandan da hayal gücünü geliştirmeliyiz. Onlara kendilerine bir hedef koymayı, hayallerinin peşinden gitmeyi öğretmeliyiz. Sadece mutlu ve umutlu çocuklar öğrenir.” dedi.

     Söyleşide öğrencilere de seslenen Evren, üç konunun altını çizdi. “Başarı için anne, baba, öğretmen desteği ve duasını alacaksınız, kendinizi önemsiz görmeyeceksiniz ve hayallerinizi büyük tutacaksınız.” diyerek öğrencilere veda etti.

     Soru cevap şeklinde devam eden seminerin sonunda Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, Mustafa Kutlu’nun “Bir şey yap güzel olsun. Huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin.” sözünü alıntılayarak farkındalık yaratan, yenilikçi çalışmalara imza atan tüm öğretmenlere, desteğinden dolayı Eğitim Bir-Sen’e ve Yazar Mustafa Ökkeş Evren’e teşekkürlerini sundu.

Editör: Haber Merkezi