Bismil Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü tarafından İlçede olası sel riskine karşı tedbirlerini artırarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaşanan çağnak yağışlarla birlikte oluşabilecek sel risklerine karşı İlçenin alt yapısını güçlendiren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, altyapısı olmayan mahallelerde alt yapı çalışmasını tamamladı. 2012 yılında 5bin 245 metre kanal çalışmasını tamamlayan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, dört yıl içinde tamamladığı toplam 22 bin 920 metre alt yapı çalışmasını tamamlayarak, İlçede oluşabilecek sel riskini ortadan kaldırdı. Bismil Belediyesi Su ve Kana İşleri Müdürlüğü tarafından yaptığı alt yapı çalışması sonucu son dört yıldır yaşanan tüm aşırı sağanak yağışlara rağmen ilçede herhangi bir ev ve iş yeri su baskınına maruz kalmadığı görülmüştür.

2.20130206122209.jpg

Bismil’de 22 bin 920 metre alt yapı tamamlandı

Yapılan alt yapı çalışmasıyla birlikte ilçede son dört yıldır hiçbir yurttaşın ev ve iş yerlerinin su baskınına maruz kalmadığını belirten Su ve Kanal İşleri Müdürü İrfan Aydın, “ 2009 yılından önce İlçemizde yaşanan en ufak sağanak yağışlarla birlikte onlarca ev ve iş yerimiz sel baskınına maruz kalıyordu. Sel sularıyla yukarıdan gelen çamur alt yapımızı felç ettiği gibi üs yapımızı da adeta çamur deryasına çeviriyordu. Yetersiz gelen alt yapımız nedeniyle her gün onlarca alt yapı tıkanması şikayeti Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze geliyordu. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşı yoğun bir çalışma içerisinde olan müdürlüğümüz İlçemizde bulunan 13 Mahallenin tamamında İlçenin alt yapısına uygun borular kullanarak dört yılda 22 bin 920 metre alt yapı döşemesini tamamlayarak, alt yapı sorunumuzu tamamen ortadan kaldırdık,” dedi.


İlçede sel felaketi yaşanmıştı

2006 yılında yaşanan sel felaketiyle birlikte çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken yüzlerce ev ve iş yerleri sel baskınına maruz kalmıştı. Can kayıpların yaşandığı sel felaketinde ciddi anlamda maddi hasarlara yol açmıştı.

3.20130206122259.jpg

 

Editör: Haber Merkezi