Bismil Belediyesi tarafından ilçede başıboş gezen köpekler için "Şefkat Köpek Toplama Merkezi" açıldı.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç'in talimatıyla hayata geçirilen çalışma kapsamında merkeze görevlilerce toplanan, ilçede başıboş dolaşan 30 köpek getirildi.

Köpeklerin görevli veteriner tarafından aşıları yapıldı, hastalık tespit edilenlerin tedavisine başlandı.

Köpek toplama merkezini ziyaret eden Turgay Gülenç, yaptığı açıklamada sokakta hasta, tüyü dökülmüş köpekleri görünce çok üzüldüğünü belirterek çocukların ve ailelerin rahat bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşabilmesi için bu merkezi kurduklarını söyledi.

"Bundan sonra köpeklerimiz hem beslenecek hem de bakımları ve tedavileri yapılacak." diyen Başkan Gülenç, insanların da artık sokaklarda rahat bir şekilde dolaşabileceğini belirtti.

Bismil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Remzi Çekiç de merkezde köpeklerin aşı ve bakımlarını yaptıklarını anlatarak "Köpekleri kontrol altına alacağız. Belediye ile koordinasyonu sağlayıp çalışmalar yürüteceğiz." dedi.

Çekiç,”Bismil’in Cadde ve sokaklarında bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevliler ve veteriner hekimler tarafından yakalanarak geçici barınakta korumaya alınıyor. Hayvanlara burada veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma, tedavi, aşılama ve küpe takılma işlemleri yapılacak.  3-5 gün süreyle kontrol altında tutulup, tedavileri tamamlanan hayvanlar Büyükşehir Belediyesine teslim edilecektir. Hasta, yaşlı, güçten düşmüş, sakat ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanları barınakta sürekli tutulacaktır, dedi.

Çekiç, köpeklerin şefkate ihtiyacı olması nedeniyle Belediye Başkanı Gülenç'in talimatıyla merkezin isminin "Şefkat Köpek Toplama Merkezi" olarak belirlendiğini aktardı.

Köpeklerin artık çocuklar ve toplum için tehlike olmayacağına işaret eden Çekiç, isteyen herkesin merkeze gelerek hayvanları ziyaret edebileceğini kaydetti.  3-101.jpg

Editör: Haber Merkezi