Halkın ilgisinin yoğun olduğu Büroda, her gün bir etkinlik düzenleneceği belirtildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde açılan seçim bürosu açılışına, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan , Bismil Belediye Eşbaşkanları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı ve binlerce vatandaş  katıldı.

Seçim bürosu binasına Yeşil, sarı, kırmızı filamanın asıldığı ve HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selhattin Demirtaş’ın posterlerin yanı sıra “Hûn bi xer hatin vekirina biroya hilbijartine”, yazılı pankartların asıldığı seçim bürosunda açılış öncesi konuşma yapan Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, herkesin halkların adayı Salhattin Demirtaş’a destek vermesini isteyerek, yapılan cumhurbaşkanı seçiminin kazanıp kazanmamaktan daha önemli bir Kürdün Kürt kimliğiyle Türkiye’nin en yüksek makamına aday olması olduğunu  söyledi.

dyb-24-07-14-bismil-secim-buro-acilis-(80).jpg

 ‘Kürt halkı tekçi zihniyete oy vermeyecektir’

 Daha düne kadar Kürt dili, kimliği inkar edildiğine dikkat çeken Aydoğan, “10 Ağustos’ta sandıkta üç aday yarışmıyor aslında iki aday yarışıyor. Adayların ikisi aynı siyasi anlayışı temsil ediyorlar. Aynı zihniyeti temsil ediyorlar. Biz tekçiliği savunanlar, statükoyu savunanlar ve halkları, eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği savunanlar sandığa gidiyor. barışın, kardeşliği savunanlar halkların adayı, değişimin adayı, Selhattin Demirtaş’ı destekleyeceklerdir. 30 yıldır eşit ve özgürlük mücadelesi veren Kürt halkı iki cumhur başkan adayını da çok iyi tanıyor.” Dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından barış anneleriyle Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bismil Belediye eş başkanı Cemile Eminoğlu seçim büronun açılışın gerçekleştirdi. Yapılan açılışın ardından çalınan müzikler eşliğinde belediye eş başkanları ve Aydoğan kitleyle birlikte halay çekti.

dyb-24-07-14-bismil-secim-buro-acilis-(87).jpg

dyb-24-07-14-bismil-secim-buro-acilis-(109).jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi