Uzman Çavuş Erdem Ünal, Bismil Başakşehir konutlarında 2 yıldır kalıyordu. Konutların girişinde saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre jandarma taburdan silah arkadaşı ile birlikte Başakşehir’de evlerine sivil araçla gelirken, silah arkadaşı eve giderken kendisi ev ihtiyaçları için markete uğruyor. market dönüşünde site girişinde saldırıya uğruyor. Silah sesleri sitede oturan vatandaşlar tarafından da duyuluyor.

DİYARBAKIR’DA TÖREN DÜZENLENDİ.

Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2. BHHM Komutanı Atilla Darendeli, Kaymakamlar, Uzman Çavuş Erdem Ünal’ın eşi Derya Ünal ve iki çocuğu ile vatandaşlar katıldı.

Cenazeleri memleketlerine götürülmek üzere ambulansa konulduğu sırada kızı ve bir yaşındaki oğlu ile birlikte tabutun başına gelen  Erdem Ünal'ın eşi Derya Ünal, ağıtlar yaktı. Eşinin tabutuna sarılan Ünal'ın, "Bunlara sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. Çocuklarıma kim hesap verecek. Bir yaşındaki çocuğumun hakkını helal etmiyorum. Çocuklarım 'baba' diyemeyecek. Kimse bizi anlayamaz. Beni sadece şehit eşleri anlar. Mübarek günde suçumuz neydi. İftarını açmaya geliyordu. Nasıl kıydılar, kahpece arkadan vurdular" dedi.

7-013.jpg1-035.jpg

YOZGAT’TA EVİNE BAYRAK ASILDI.

Ünal'ın oturduğu ev ve köyün girişine bayraklar asıldı. Köy muhtarı Kazım Yıldız, küçük yaşta babasını kaybeden ve annesi tarafından büyütülen 17 yıllık uzman çavuş Erdem Ünal'ın, 2 yıldır da Diyarbakır'da görev yaptığını söyledi.

2 KIZI VARDI

8 yıllık evli Ünal'ın 7 yaşında Eylül ve 1 yaşında Hira isminde iki kızı bulunuyor.

Memleketinde öğlen namazında sonra, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

46-002.jpg

8-009.jpg

13636.jpg

Editör: Haber Merkezi