Merkez Camiinde kılınan sabah namazına Gençler ve vatandaşlar ve cami müdavimleri katıldı.

"GEÇLERİN SABAH NAMAZLARINA KATILMASI KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEY GÖRMÜYORUM"

Gençlerin, sabah namazına katılmış olmasının kendisini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini söyleyen Bismil islami Sivil Toplum kuruluşları Başkanı Mehmet Şerif Aras, “Gençlerin böyle sabah namazlarına katılması kadar önemli bir şey görmüyorum. Çünkü bu sabah vaktinin uykusunun en tatlı olan bir zaman dilimidir. O uykuyu bırakıp da camiye cemaate gelmeniz ve beraber sabah namazı kılmamız sizin içinizdeki imanın gereğidir. Geleceğin nesli sizlersiniz. Yarının esas cemaatini burada teşkil edecek sizlersiniz." dedi.

 Bismil'de soğuk havaya rağmen Sabah Namazında Camiye giden gençlerin sayısı çoğaldığını dile getiren Aras"Gençliğin yeri camilerdir" diye ekledi

Ayrıca Aras "Sabah Namazı Buluşmaları"nın uygulanması hafta bir gün pazar sabahı devam edeceği bildirildi.

988958_754370424612762_6933002349888133602_n.jpg

SABAH NAMAZINDA BÜTÜN DUNYA MÜSLÜMANLARINA DUA EDİLDİ

Bismil Merkez Camii'nde sabah namazı vaktinde gerçekleşen programda cami cemaati Ülkemize ve Bütün dünya Müslümanlar için dua etti.

Etkinlik kapsamında bilgi veren Bismil İslami Sivil toplum Kuruluşları Genel sekreteri İmam Hıdır Beydağ, "Bugün Dünyada Müslüman ülkelerde çok acı katliam ve zulümlere şahitlik ediyoruz. Namusunu, canını, malını korumakla sorumlu oldukları halklarının üzerlerine bombalar yağdırarak katleden yöneticilere şahitlik ediyoruz. Bunun en acı örneği Süriye, İrak, Arakan ve 63 islam ülkelerinde kan ve göz yaşı var. Hepimiz kardeşiz. Allah'ım Müslümanları vahdet ve birliği sağla. Ülkemiz şehirlerinde bombalar patlatılıyor. Emperyalist güçlerin oyunları devam ediyor. Bu süreçte kardeşlerimizin derdi yüreğimizi yakıyor. Bu dertte bir araya gelen 21'e yakın STK ne yapabiliriz diye istişare ettik. Aramızda duası kabul olacak birkaç kişinin saflarımızda olacağını ümit ederek dualarda buluşalım istedik. "Sabah namazında Ümette ve bilhassa ülkemize toplu dua ettik. " dedi.

Duadan sonra Camiye gelenlere Çorba ikram edildi.

img_1107.jpgimg_1111.jpg

 

Editör: Haber Merkezi