BU PAZAR YANİ 22 OCAK 2017 SABAH NAMAZI BULUŞMALARI AKPINAR CAMİSİNDE; 

Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş'unda katıldığı Sabah namazı buluşmaları Bismil'de her Pazar günleri sabah namazında bir camide cemaatle buluşup tesbihat yapıldıktan sonra topluca kahvaltı geleneği yapılıyor.

Bu haftaki Merkez camide Sabah buluşmalarında ilk olarak Camii İmamı Hıdır Beydağ tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edildikten sonra sabah namazı cemaatle topluca eda edildi. Sabah namazının ardından Camii İmamı tarafından yaptırılan tesbihattan sonra İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından, cemaate ayet ve hadislerden oluşan özlü vaaz verdi.

 Konu ile ilgili İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş; “Günün manevi açıdan en kıymetli ve en bereketli vaktinde sabah namazına kalkmış ve güne başlamış olmak çok önemlidir. Sabah namazı rabbimizi zikrederek, dua ve tesbihat yaparak, güne başlamak, Rabbimizin rahmetine vesile olur. Rabbimiz samimiyet içerisinde hazırladığımız bu etkinlikleri, birliğimize, dirliğimize vesile eylesin. Bu vesileyle Sabah Namazı buluşmalarına tüm kardeşlerimizi davet ediyor ve bekliyoruz.

Müftü Durmuş, Özellikle gençlerimize ve bu güzelliği tatmayanlara bu güzelliği, feyz ve bereketi sabah namazı buluşmalarında bizzat yaşamalarını talep ediyorum. İlçemizde yapılan sabah namazı buluşmaları, gerçekten tarifi mümkün olmayan, ancak yaşanılarak bilinen bir güzelliktir. Önümüzdeki Pazar günü Akpınar camisinde sabah namazında buluşacağız. Tum Bismillileri sabah namazına davet ediyoruz. diye konuştu.

Bismil Bistk Başkanı Mehmet Şerif Araz ise sabah namazı buluşmalarına herkesin iştirak etmesini istediklerini belirterek, "Allah tüm müminleri bu güzel ibadette buluşmayı aynı şekilde kalplerini de birleştirmeyi ve bütün Müslümanların vahdedine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

 Her hafta Pazar Günleri Sabah Namazında farklı camilerde sabah namazı buluşmaları;Bu hafta- 22/01/2017 Sabah Namazında Akpınar Camiinde kılınacak.

 

Editör: Haber Merkezi