Bismil’de fırıncılar, 220 derece sıcaklıktaki fırının başında oruçlarını tutarak 8 saat ter döküyorlar.

11 ayın sultanı Ramazan ayı, tüm İslam dünyasında manevi coşku içerisinde idrak ediliyor. Bismil’de termometrelerin 38 dereceyi gösterdiği şu günlerde birçok vatandaş için Ramazan, tam anlamıyla bir sabrın imtihanı oluyor.

Yoğun sıcaklarla beraber Ramazan ayında oruç tutmak bazı meslek gurupları için oldukça zor hale geliyor. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bazı meslek gurupları işlerine bu günlerde de ara veremiyor. Fırıncılar ve inşaatçılar yoğun sıcaklarda oruçlarını tutarak çalışmalarına devam ediyor.

 Bismil Altıok Mahallesinde fırıncılık yapan Hasan Pusak, “220 derece sıcaklığındaki fırının önünde çalışıyoruz. Havalar da çok sıcak geçiyor. Allah’ın izniyle hem orucumuzu tutuyoruz hem de bu sıcaklara dayanıyoruz. Günlük 7-8 saat çalışıyoruz. Sahurdan sonra ekmek yapmaya başlıyoruz, öğlene kadar ekmek yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Klimalı ofislerde oruç tutanlar fazla güçlük yaşamazken bazı meslek gruplarının sıcakta oruç tutarken çektiği zorluk ise ibretlik görüntü veriyor. Hava sıcaklığının 38 dereceye ulaştığı Bismil´de fırında çalışan ve fırının karşısında zor koşullara rağmen mesleklerini icra ediyorlar.

Meslekleri gereği 220 derece sıcak fırının karşısında çalışmak zorunda kalan fırıncılar zor da olsa oruçlarını tutmaya çalışıyor.

220 derece sıcaklıktaki fırının başında oruç tutarak çalışmanın çok zor ama hayırlı bir iş olduğunu belirten Bismil’in Tepe Mahallesinde Fırıncılık yapan H. Şehymus Kızılkaya, “Fırın işleri çok ağır işler. Hem oruç tutup hem bu sıcaklık şartlarında çalışmak çok  zor. Oruç tutmak zor oluyor ama Allah kolaylığını veriyor. Bizim yaptığımız iş diğer mesleklere göre hem biraz daha ağır hem de zor. Vatandaşların ihtiyacı için birilerinin bu işleri yapması lazım. Allah diğer zor mesleklerde çalışan işçilere de kolaylık versin” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi