Bismil Belediyesi ile Bismil Rahvan Atlı Spor Kulübünce “Rahvan At Cumhuriyet Koşusu” yarışması ilk defa düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya farklı illerinden 90 at katıldı.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel: “Bölgemizin ve ilçemizin geçmişte olumsuz haberlerle anılması bizi üzüyordu. Şimdi hep güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

Büyük heyecanla izlendiği yarışmaya “Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Askerlik Şube Başkanı Alper Akça, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve iki bine yakın vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve 6 kategoride gerçekleşen koşularda dereceye giren at sahiplerine kupa ve para ödülü verildi.

 Bismil’de Bir İlki Gerçekleştirdik

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, yaptığı açıklamada; Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılını kutladıklarını ve bu kapsamda, bu yıl ilçede ilk defa yarış severleri bir araya getiren etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Yüksel, “Yarışseverlerimizin büyük ilgisini görüyorum. 2 binin üzerinde vatandaşımız burada yarışları takip ediyor. Bu alaka bizi yüreklendirdi. İnşallah bundan sonra ulusal bayramlarımız başta olmak üzere çeşitli vesilelerle yarışseverler ile buluşmayı düşünüyoruz.” dedi.

Bismil’de unutulmaya yüz tutmuş bu etkinliği tekrar canlandırmak istediklerini aktaran Başkan Yüksel, şöyle konuştu:

“İlçemizin bu tip etkinliklere ne kadar ihtiyacı olduğunu bu vesileyle de görmüş olduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha güzel etkinliklerde vatandaşımızla beraber olmayı düşünüyoruz. Bölgemizin ve ilçemizin geçmişte olumsuz haberlerle anılması bizi üzüyordu. Şimdi hep güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. İnsanlarımız zaten o karanlık günleri bırakmanın mutluluğuyla gelecekte güzel günleri arıyor.” İfadelerini kullandı.

At sahibi Emin Meriç ise desteklerinden dolayı Bismil Kaymakamlığı ve Bismil Belediyesine teşekkür etti.

11.jpeg14.jpeg12.jpeg13.jpeg

 

Editör: Haber Merkezi