Bismil İlçesi proje koordinasyon merkezinde çalışan personeller, öğretmenler ve yöneticilere, KOSGEB ve Avrupa Birliği hibelerinden ve desteklerinden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla dört gün süreyle "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" tamamlandı.
           Bismil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2011 Teknik Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansına sunduğu ‘’Proje Döngüsü Yönetme Eğitimi’’ projesi Bismil Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirdi. 

dsc_0086.jpg

            4 günlük süren eğitim programına Bismil İlçesi proje koordinasyon merkezinde çalışan personeller, öğretmenler ve yöneticiler katıldı.  Karacadağ Kalkınma Ajansı eğitmenleri M. Fatih Eslemez, Emin Gitmez ve Diyadin İnan tarafından verilen eğitim teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşti. Büyük ilgi gören eğitimde katılımcılar dört guruba ayrıldı ve uygulamalı olarak uzmanlarla birlikte çalışma gerçekleştirdi.

Çok verimli geçen ve bir amacı da ilçemizin proje yazma kapasitesini arttırmak olan eğitimde katılımcılar; Proje program ilişkisi, projenin konusu, proje döngüsünün analiz aşamaları ve planlama aşamaları soru analizi, hedef analizi, strateji analizi, paydaş, mantıksal çerçeve matrisinin oluşturulması, kaynak planlaması ve bütçe konularında uygulamalı eğitim aldı.

dsc00112.jpg

Kalkınma Ajansı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bu yıl ilki gerçekleştirilen eğitimin ilçemizde uygulandığı ve başarılı bir şekilde yoğun katılımla verimli bir şekilde gerçekleştiği. Ajansın bir yandan sağladığı hibe desteği ile ekonomiye katkı sağlarken diğer yandan Diyarbakır ve Şanlıurfa’da proje kültürünün gelişmesi için eğitim çalışmalarını sürdürüleceği, Geçen yıl iki ilde toplam 331 kişinin katıldığı eğitimlerin bu yıl 9 yerde gerçekleştirileceği, bildirildi.

Toplam dört gün süren eğitim sonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine katılan Kaymakam Harun Başıbüyük, katılımcılara eğitime katılım konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, tüm katılımcıların bu eğitimden aldıkları bilgileri uygulamaya dökerek ilçemize uygulanabilir proje örneklerinin kazandırılmasını ve böylelikle ilçeye daha fazla yatırım sağlanmasına öncülük etmelerini istedi. Projeciliğin  meşakkatli ve bir gönül işi olduğunu belirten Kaymakam Harun Başıbüyük, burada verilen eğitimle dışarıda özel firmalar tarafından verilen eğitimlerin arasında hiçbir fark bulunmadığını hatta burada alınan eğitimin diğer eğitimlere oranla sizler tarafından gösterilecek özveri ile daha başarılı sonuçlar elde edilebileceğini, bu eğitim191.jpgin sağlanması amacıyla projeyi hazırlayan proje koordinasyon birimine ve eğitimi finanse eden Karacadağ Kalkınma Ajansına teşekkür ederim dedi.

Ardından eğitim seminerine katılan 34 katılımcıya sertifikalarının dağıtılmasıyla eğitim sona erdi.

                                  

Editör: Haber Merkezi