Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Bismil İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Gündoğdu ile Bismil ilçe merkezinde görev yapan polisler Kaymakam Vehbi Bakır makamında ziyaret etti. Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, polislik mesleğinin önemine vurgu yaparak, ’’Bugün Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte huzur içinde kutlamanın sevinci içindeyiz. Polis teşkilatı büyük bir camia, toplumun ve vatandaşların ilk temas ve devletin ilk karşılaştığı yerdir" dedi.

Kutlama programı daha sonra Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan etkinliklerle devam etti. Etkinliğe Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Balcı, İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Gündoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Siyasi parti temsilcileri daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda esnaf ile vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Gündoğdu, polis teşkilatı olarak daima vatandaşın yanında ve onun hizmetinde olduklarını söyledi. Gündoğdu "Şerefli görevimizi Anayasa ve kanunlar çerçevesinde bu güne kadar yerine getirdik ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Mesleğe katılırken ettiğimiz yemine sadık kalarak, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getiren, arzu edilen neticeye ulaşılması için inançlı ve şuurlu bir şekilde saygınlığı kazanabilen polisler olmalıyız. Teşkilatımızın bir parçası olan personelimiz, siz değerli Bismil halkının huzur ve güvenliği için büyük bir fedakarlık ve özveri ile gecesini gündüzüne katarak görevini sürdürmektedir. Dedi.

Emniyet Müdürü Gündoğdu, Aziz milletimize takdim edilen polisimizin saygınlığını artırarak, bundan sonrada sizlerin mesleğe olan inancın ve saygınlığıyla devam edecektir. Karşılaştığınız her türlü zorlukta polis teşkilatımızın sizlere daha önce olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğinden asla şüpheniz olmasın. Daha huzurlu ve daha müreffeh bir Bismil için bu güne kadar göstermiş olduğunuz desteğinizi bundan sonrada devam ettireceğinize ve polisimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Bilgi çağının gerisinden kalmamak hızla gelişen bilgiyi takip etmek ve paralel olarak gelişen suç unsurlarla mücadele devam edecektir.   diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bismil ilçe merkezinde görev yapan polis memurlarına başarı belgeleri Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır tarafından verilirken, etkinlikler kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde verilen kokteyle devam etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü etkinliğe katılan davetlilere teşekkür etti.

 

10-nisan-2014-polis-haftasi-(9).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(36).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(43).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(55).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(57).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(66).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(72).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(77).jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(83).20140410201306.jpg

10-nisan-2014-polis-haftasi-(85).jpg

 

Editör: Haber Merkezi