Bismil Altıok Mahallesi Ziraat caddesinde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ eylemine, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Bismil askerlik Şube Başkanı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programa katılan vatandaşlara bilgilendirici broşürler ve kampanyanın görselinin yer aldığı tanıtım broşürleri protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Programda konuşan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, “Özellikle son iki yılda Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, İçişleri Bakanımızın hemen hemen her vesileyle her toplantıda mülki amirlerimize ve kolluk kuvvetlerimize verdiği talimat doğrultusunda Türkiye’de trafikte hayatını kaybeden insanların sayısının azaltılması ve bu sebepten dolayı devletimizin ve insanlarımızın uğradığı maddi zararın minimize edilmesine yönelik yoğun bir çaba ortaya konmaktadır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun uygun görmesiyle 2019 yılı Cumhurbaşkanımızın da tensip buyurmasıyla Yaya Öncelikli Trafik Yılı olarak ilan edildi” dedi.

Kaymakam Yüksel “Sadece Pankarta değil, Pratikte de Uygulamalıyız”

Trafikte yaşamını yitirenlerin sayısının neredeyse terörde hayatını kaybedenlerin sayısıyla eşit olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Devlet ve millet olarak bu yükü daha fazla kaldıramayacağımızın bilincinde olmamız lazım. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganımızı sadece pankartlarda göstermek için değil, pratiğe koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüksel’in konuşmasını ardından caddedeki yaya geçidinde araçlar durdurularak yaya önceliğini anlatan broşürler dağıtıldı. Ayrıca Bismil genelinde yapılan eylemde trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda kolluk kuvveti araç sürücülerine broşür dağıttı.

02-020.jpeg

 

Editör: Haber Merkezi