Diyarbakır Valiliği'nin desteği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bismil ilçesinde SODES kapsamında onarımı yapılan ve Tekel İşletmesine ait eski bina, Fatma Ana Anaokulu ismi ile eğitim öğretime kazandırıldı. Bunun yanı sıra eski Devlet Hastanesi'nin bir katı ise Anaokulu olarak düzenleniyor. Sur İlçesinde de inşaatı süren bir anaokulunun yapımı ise bitme aşamasına getirildi. Aynı şekilde Ergani ve Hani ilçelerinde de yapımı süren anaokulları ise bitme aşamasına getirilerek, ilçedeki miniklere hizmet vereceği günü bekliyor.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla Diyarbakır'ın da zorunlu okul öncesi eğitime pilot il olarak dahil edilerek, kentteki bütün okullarda ilave ana sınıf şubeleri açılıyor. Polis Lojmanlarında Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 4 derslikli anaokulu da hizmete girdi. Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki eski lojman da anaokulu olarak faaliyet gösterecek. Biri Bağlar ilçesinde ( Ali Kuşçu İ.Ö.O ), iki tanesi de ( Akşemsettin İ.Ö.O. ve Piri Reis İ.Ö.O.) Kayapınar ilçesinde olmak üzere eğitim ve öğretime yeni açılan 3 okulda da anasınıfı şubeleri açılıyor.

Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'ni (ÇATOM) daha verimli hale getirmeyi hedefleyen Diyarbakır Valiliği, ÇATOM'larda okul öncesi eğitim vermeye devam ederek, dezavantajlı alanlarda yaşayan çocukların eğitimine özel önem veriyor.

Editör: Haber Merkezi