Fidan dikimi etkinliğinde bir konuşma yapan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır ”Gerçekleştireceğimiz fidan dikimi sayesinde her birinizin bir ağacı olacak. O ağaca bakacak, koruyacak ve büyüteceksiniz. Yıllar sonra dönüp baktığınızda, ”benim okulumda dikili bir ağacım var” diyecek ve onun gururunu yaşayacaksınız. Dikilen fidanların büyümesiyle bahçeniz güzelleşecek, daha güzel bir oyun ve yaşam alanı oluşacak. Derslerde görüyorsunuz, ülkemizin en büyük problemlerinden bir tanesi erozyon ve çevre kirliliği. Dünya hızla çölleşme ve çoraklaşmaya doğru gidiyor. Bunları yenmek için ağaçlandırma yapıyoruz.” diye konuştu.

Kaymakam Bakır, konuşmasında fidan dikimi organizasyonunu düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul idaresine, fidan desteğinde bulunan İlçe tarım Müdürlüğüne, etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

fid.jpg

Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından temin edilen, Fidan ve çam düzenlenen etkinlikle daha önce öğretmen ve öğrenciler tarafından açılan çukurlara Kaymakam Vehbi Bakır, Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Şube Müdürü Ahmet Çın, Okul Müdürü Halit Karatay, öğretmen ve öğrenciler tarafından dikimi gerçekleştirildi.

fidan.jpg

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak,  İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, İlçemize 3.000 adet fidan, çam getirilerek ilçemizdeki okullara dağıtıldı. ilçe genelindeki tüm okul bahçelerinde bir program dahilinde ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirtti

fidann.20150412154132.jpg

Editör: Haber Merkezi