Bismil ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçeye yeni atanan öğretmenlerin çevreye uyum sağlamaları ve ilçeyi tanımalarına yardımcı olmak amacıyla tarihi Hasankeyf mağaraları, Beyazsu turistik alanı, Nusaybin tarihi yerleri, ünlü Dara harabeleri, kral zindanı ve Mardin tarihi yerlerine gezi düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelge çerçevesinde Çevreye Uyum gezisi düzenlenen Hasankeyf mağaraları, Beyazsu turistik alanı, Nusaybin tarihi yerleri, ünlü Dara harabeleri, kral zindanı ve Mardin tarihi yerleri gezisi, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Şube Müdürü Aslan Özdemir ve 140 öğretmen katıldı.

Geziyle ilgili bilgi veren Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, İlçeye yeni atanan öğretmenlere “Çevreye Uyum Gezisi” adı altında verilen eğitim semineri çerçevesinde bölgenin tarihini, Sosyoekonomik durumunu, ilçenin gelenek ve göreneklerini öğretmek amacıyla bu gezinin organize edildiğini söyledi. Öğretmenlere hem çevre hem de tarihi yerler gezdirilerek ilçe hakkında genel bilgi verdiklerini anlatan Yılmaz, bölgeye atanan öğretmenlerin çalışacağı çevre hakkında ön yargısının silinmesi açısından çevreyi tanımanın önemli olduğunu vurguladı. Şube Müdürü Aslan Özdemir “Köklü bir tarihe sahip olan bölgemiz ve ilçemizin bu özelliklerini anlattık ve tarihi yerleri gezdirdik. Çünkü bir öğretmenin başarılı olabilmesi için, çevresini, yaşadığı yeri kısacası o yörenin tüm özelliklerini bilmesi gerekir” dedi.

Bölgenin tarihi yerlerini, Hasankeyf mağaraları, Midyat zaferin kilisesi, Beyazsu turistik alanı, Nusaybin tarihi yerleri, ünlü Dara harabeleri, kral zindanı ve Mardin tarihi yerlerini gören öğretmenler, tarihi yerlere hayran kaldılar. Öğretmenler kendi aralarında bol bol hatıra fotoğrafları çekti.

 

Editör: Haber Merkezi