Bismil ilçesindeki Fatih İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, insanların hayatındaki yaşantıları anlatan resim ve heykel sergisi düzenledi. Düzenlenen Sergiye İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır, Milli Eğitim İlçe müdürü Aydın Ak, İlçe emniyet müdürü ve öğrenci velileri katıldı.
            Serginin açılışını yapan ilçe kaymakamı Vehbi Bakır, öğrencilerin matematik, fizik edebiyat gibi dersleri gördüklerini ve hayata dair bilimsel bir gayret gösterdiklerini söyledi.
 
            Çocukları sadece bilimsel yönden geleceğe hazırlamanın yetmediğini anlatan Bakır, Onları karakter yönleriyle de davranış yönüyle de ilerleyen toplumun hayatında aile hayatında kişisel hayatlarında karşılaşa bilecekleri bütün alanlara hazırlamak gerekir. Sanat’a onlardan bir tanesidir bugün artık sanat çok elit bir faaliyet elit bir zevk olmakta çıkmış hepimizin ilgi alanına giren hepimizi ilgilendiren bir boyut kazandırmıştır. Bu sergiye emeği geçen öğrencilerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz umut ediyorum bu çalışmalar hem sanatsal olarak arkadaşlarımızı bir yerlere taşıyacaktır ve başkalarına örnek olacaktır" diyerek öğrencilere başarılar diledi.

img_0249-(medium).jpgimg_0259-(medium).jpg
 
         Sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe mili eğitim müdürü Aydın Ak ise,  "Bizim amacımız hem eğitim hem öğretimde hem sanatsal olarak öğrencilerimizin başarılı olmasıdır. Bir öğrencinin başarısı sadece matematik değildir. Sadece okuma ile değildir. Bunu kültürel, bilim, sanat bu anlamda da gelişmesi lazım. Yani bir toplumun sanat yönü eksikse o tolumun huzuru ekonomisi ve o toplumun eğitiminde azlık vardır. Bizimde başarılı olan bir okulumuzun bir dönem boyunca yaptı bir sergi bir çalışmadır. Gerçekten de çok basit çok fazla masraf külfet çok başarılı tablolar değeri büyük olan tablolar ortaya koymuşlardır.  Bizde burada emeği geçen hem öğrencilerimize hem okul idaresine özellikle resim öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
           Okulun resim öğretmeni Ramazan Özdemir da çalışmalar ve resimlerle ilgili açıklamalarda bulundu: Bu sergimiz sene boyuca hazırlanan çalışmalarımızdan oluşuyor biz  öğretmenler Burcu Demircan, Gökhan Aslan, hocalarımızla 8 ay birlikte bu çalışmayı yürüttük. Klasik alışa gelmiş okul çalışmaların dışına çıkmaya çalıştık kavramsal sanat canlı performans üç boyutlu iki boyutlu ve yağlı boya tam boyada oluşan toplamda 100 üzerinde eserler üzerinde çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız öğrencilerimizle birlikte yaptığımız çalışmalardan oluştu bu yaptığımız eler yüzler sembolik olarsak düşündüğümüz zaman aynı zamanda kavramsal sanatın içinden çıkan sanatlardır. Biz bazı çalışmalarımızı öğrencilerimizle birlikte taşları kullanarak yaptık örneğin biz taşı herhangi bir eylemde karşı tarafa atılan bir aracı olarak değil de istediğimiz zaman sanat objesi olarak ta kulana biliriz mesajını da vermeye çalıştık. Bu iki ve üç boyutlu Çalışmalarımıza baktığımız zaman renkli yüzleri göreceksiniz burada biz aslında biz Türkiye’de ki mozaiğini çok renkli anlatmaya çalıştık barışı kardeşliği anlatmaya çalıştık. İnsanların istediği takdirde ortak bir şekilde bir konsept sağlaya bileceğini anlatmaya çalıştık. Sergimizin hazırlama aşamasında bugüne kadar var olan bütün eserlerimizin siz değerli basın mensupları üzerinden daha kapsamlı daha fazla yer vermelerini talepte bulunuyoruz.
Kaymakam Bakır, ardından katılımcılarla beraber sergiyi gezerek okul yönetimi ve öğrencilerinden sergi hakkında bilgi aldı.
 

Editör: Haber Merkezi