Bismil’deki öğrenciler bugün karne sevinci yaşadı. Sabah saatlerinde okulun yolunu tutan öğrenciler ve velileri, okul bahçesinde toplandı. Sınıflarına giren öğrenciler, karnelerinin öğretmenlerinin ellerini öperek aldı.
Karnesi iyi olan öğrenciler, büyük bir sevinçle okuldan çıkarak velilerine koştu. Velileri de başarılı olan çocuklarını öperek kutladı. Karnelerinde zayıf notu bulunan öğrenciler ise okulu buruk terk etti.
Konu hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrenci velilerini kırık notlar hakkında uyardı. Karne dönemiyle ilgili olarak anne babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil varsa problemin çözümünün aranması olduğunu kaydeden Ak, öğrenci veli dayanışmasının önemine değindi.
 Ak, Bugün bu öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlayarak karnelerini dağıtmaktayız. Başlayan tatil süreleri 19 Eylül 2018'de ders zili çalacaktır. Tatil sizler için bir fırsattır. Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir süreçtir. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmektir. Bol bol kitap okuyun, kitap okuyarak kendinizi daha iyi ifade ederek, derslerinizde daha başarılı olursunuz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında görev yapan tüm okul müdürlerimizi, müdür yardımcılarımızı öğretmenlerimizi kutluyorum.  Diye konuştu.

1-099.jpg2-123.jpg

Editör: Haber Merkezi