Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlediklerini kaydeden Müftü Ahmet Durmuş, Peygamber efendimizin İslam, barış, güven ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için geldiğini söyledi.

MÜFTÜLÜK,  20 NİSAN 2017 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 14:00'DE DOĞAN AÇIK HAVA SALONUNDA KUTLU DOĞUM YAPACAK.

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması nın 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' temalı olarak kutlanacağını ifade eden Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, Bu yıl Kutlu doğum haftası olarak 20 Nisan 2017 perşembe günü Saat 14:00'de Doğan Düğün Açık Hava salonunda düzenleyeceğini ifade etti. Müftü Durmuş, Konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Candan konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

İslam, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için geldiğini anımsatan Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş,  Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz de iman ile eman; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resulü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü'l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. dedi.

Peygamber Efendimizin İslam ile inşa ettiği toplum modeli, sadece Müslümanlar için değil, aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olduğunu ifade eden Müftü Durmuş, Zira tarih boyunca Müslümanlar, sadece kendi yurtlarında barış ve süküneti sağlamakla kalmamış, aynı zamanda yeryüzünü barış ve güven yurdu haline getirmek üzere beldeleri, kıtaları ve denizleri aşmışlar, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir" dedi.

TÜM BİSMİL HALKINI DAVET ETTİ.

Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl zengin bir programla kutlayacaklarını dile getiren Müftü Durmuş, "Bu etkinliklerimizde kamu Kurum amirleri, İşadamları esnaf ve Bismil halkını programa katılması için ziyaret ettiğini ifade ederek, Tüm Bismil halkını 7 den 70'e herkesi yanımızda görmek isteriz. Bismil halkının katılımıyla Peygamber Efendimiz’in hayat ışığında yaşamımıza yön verecek bilgileri edineceğimiz programlardan herkesin faydalanacağına inancım tam” dedi.

BİSMİL GENELİNDE 40 ETKİNLİK YAPILACAK.

Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenecek programda ilçede yaklaşık 40 etkinlik düzeneleceğ. söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi