Bismil’de 120. Kooperatif ve Bismil Grup Minibüs üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin güzergâh değişikliğine tepki gösterdi. Yeni Hastane minibüs hattında çalışanların güzergâhlarının Bismil’de başka bir minibüs hatlarının kendi gözargahlarında yolcu alması üzerine, Bismil Tepe Kavşağında eylem yapan minibüsçüler, diğer hatların hattı minibüsçülerine yol kapattı.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinin aldığı karar gereği, Bismil Şehir içi, Obalı, Yeniköy ve Köseli Bulvarı’nda şehir içi hattının güzergâhında değişiklik yapıldı. Bismil Grup üyeleri adına Beşir Gümüş ve 120. Kooperatif üyeleri adına Şakir Çelik ve Fedil Karagöz kendi güzergâhlarına diğer minibüs hatlarının da yolcu taşımaya başlanması yolcu alması kararı üzerine yapılan değişiklik ile kendilerine haksızlık yapıldığını ve haksızlığın sonuçlanmayacağına kadar eylemleri devam edeceğini ifade ettiler.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.

120. KOOPERATİF ADINA ŞAKİR ÇELİK VE FEDİL KARAGÖZ KONUŞURKEN, BİSMİL GRUP MİNİBUSLERİ ÜYELERİ ADINA BEŞİR GÜMÜŞ KONUŞTU. 

Bismil Obalı, Yeniköy ve Köseli mahallesi hattı minibüsçülerin güzergahında, Bismil'de diğer hattı minibüs sürücülerinde kendi hatlarında Büyükşehir belediye Kararı üzerine, yolcularının azalacağını iddia ederek duruma tepki gösterdi, Bismil Tepe kavşakta araçlarıyla yolu gelerek eylem yaptı. Araçlarını Kavşağın karşısında beklemeye alan 120. Kooperatif üyeleri ile Bismil Grup Minibüs üyeleri haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

img_3328.jpg

Olay yerine gelen  Bismil Emniyet müdürlüğü asayiş ekipleri güvenlik önlemleri artırdı. 120. Kooperatif ve  Bismil grup Minibüs üyeleri, Biz burada grev yapıyoruz. Demokratik haklarımızı kullanıyoruz. yetkililerin olaya çözüm bulmasını istiyoruz. dediler.

Minibüsçülerin bekleme eylemi devam ediyor.

58-001.jpg

 

Editör: Haber Merkezi