Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ile birlikte Bismil’de küçük sanayi sitesi yöneticileri ile bir araya gelerek sanayi sitesi içine yapılacak olan teknik lisenin protokolünü imzaladı.

 

Başkan Gülenç ile birlikte Sanayi sitesi esnafı ile sohbet eden Vali Güzeloğlu daha sonra iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinlediler.

Ardından idare binasına geçen Vali Güzeloğlu, burada bir açıklamada bulundu. 25 yıl önceki sanayi sitesinin artık kabına sığmadığını söyledi. Vali Güzeloğlu, “25 yılda Bismil’de nasıl geliştiyse, sanayi sitesi de artık buraya sığmıyor. Yeni yer ve yeni üretime konu bir alan arayışımız var. Bu Türkiye’nin Bismil’in gelişmesinin çok açık göstergesi, kabına sığmıyoruz. Yeni bir yer demek istihdam, üretim ve gelişme demektir. Bu noktada ilçe kaymakamı ve belediye başkanımız ile konuştuk hemen alan altyapı çalışmasına geçecek. Bugün dolaştık, herkes yeni bir yerde 50’ye yakın istihdam yapacaklarını söyledi. Bir kısmı getirdiği makineleri depo ediyorlar yer olmadığı için. Bismil’in tarımsal potansiyeli çok yüksek. Silvan projesi ile gelecekte en çok etkilenecek olan merkez olacak Bismil. Burada hedefimiz şu, Bismil’de tarım ekipmanlarının üretimini de gerçekleştirecek bir vizyonu, hedefi Bismil ile paylaşıyoruz” dedi.

Nitelikli bilgili elaman temini için çok hayırlı bir protokol imzaladıklarını kaydeden Vali Güzeloğlu, “Bismil küçük sanayi sitesi kooperatifimiz burada çok anlamlı bir okul sanayi iş birliği noktasında eğitim kurumunun, okulun protokolünü imzalayacağız. Nitelikli genç eleman yetiştiriciliğinde bu okulun çok katkısı olacak, Allah hayırlı uğurlu eylesin” diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, konuşmaların ardından okul yapımı için hazırlanan protokolü imzaladı.640xauto-(1).jpg

Editör: Haber Merkezi