Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ve bağlı ilçelerinde yaptığı tarım dışı alanların değerlendirilmesine yönelik teşvik amaçlı çalışmalar Bismil ilçesinde karşılık buldu.

Bismil'de yeşil kuşak alanlarının oluşturulması, uzun yıllardan beridir buğday ile arpa ekilen alanlarla tarım dışı alanların değerlendirilmesi ve çiftçiye alternatif gelir elde etmesini sağlamak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik elemanların eğitim ve yayım çalışmaları sonucunda sert kabuklu meyvelerden badem ve antepfıstığı kapama ile meyve bahçelerinin oluşturulması sağlandı.

İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından girişimci çiftçiler Siirt'e götürülerek bahçe ve fidan üretim alanları gezdirildi. Çiftçinin öz kaynağıyla 25 bin adet antepfıstığı fidanının 625 dekarlık alana dikilmesi sağlandı.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar bu alanlarda yapmış olduğu incelemelerde, Fıstık ağacının kökleri toprağı sımsıkı sarıp korurken, aynı zamanda toprağın bereketini, fıstığın lezzetini de insanlara ulaştıran önemli bir öğe olduğunu söyledi.

Üretici bahçelerinde incelemelerde bulunan Atalar, teknik elemanların periyodik teknik desteğinin devam edeceğini belirtti. Bahçede fidanların aşıya geldiğini, Haziran ve Temmuz ayları arasında fidanların aşılanması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi