Bismil kaymakamlığı tarafından lise öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u tanımak, İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapıldı. Çalışma kapsamında Liseler arasında “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız” konulu ödüllü sınav yapıldı.

“Dereceye Giren 3 öğrenciye Altın Hediye”

Sınavda dereceye giren ilk 3 öğrenciye altın vereceğini ifade eden Başkan Gülenç, öğrencilerden Mehmet Akif Ersoy misyonunu çok iyi öğrenmeleri, hem Mehmet Akif’i hem de İstiklal Marşını anlamalarını istedi.

Başkan Turgay Gülenç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marş’ımızı Anlamak için Liseler arasında sınav yapıldı.  Bu sınavda dereceye giren öğrencilerimiz, birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüsüne ise çeyrek altın verilecektir. Bismil Belediyesi olarak ‘gençlik geleceğimizdir’ diyoruz ve bu gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle her zaman işbirliği halindeyiz. Bugün merhum şairimizi tanımak ve ayrıca İstiklal Marşı’mızı anlamak için yaptığımız sınav sayesinde gençlerimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne milletçe beraberliğimize vesile olacak eğitim çalışmalarını almış olacaklar.” Dedi.

Sınavla ilgili açıklama yapan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, “İstiklal Marş’ımızı öğrencilerimize tam manasıyla anlatmak ve o duyguyu yükleyebilmek için bu sınavı yaptık. Katkılarından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi