Osmanlı'nın Irak cephesinde İngiliz kuvvetlerini yenilgiye uğrattığı Küt'ul Amare Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Yavuz Selim Ortaokulu konferans salonunda tiyatro gösterisi sahnelendi.  

Programa, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Meclis Üyesi Mahmut Vural, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar , İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Kültür ve Sosyal Belediyecilik kapsamında öğrencilere tiyatro sevgisi aşılayan Bismil Belediyesi düzenlediği tiyatro etkinliğiyle öğrencilerin büyük beğenisini topladı

Yavuz Selim Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen, “Kut’ül Amare” tiyatrosunun amacı “1.Dünya savaşında Osmanlı Ordusu kıt imkanlarla iman gücü ile büyük mücadeleler vermiştir. İngiliz tümeninin 5’i general, 476’ sı subay, 13 309 askeriyle ile birlikte esir almıştır. İngilizler tarafından unutturulmaya çalıştırılan bu büyük zaferi 101. Yılında yeni nesile aktarmak, tiyatral bir anlatımla hafızalara kazınmasını sağlamaktır.”

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ” Bugünün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nden sonra ikinci büyük zafer günü olduğunu söyledi.

Kut'ül Amare Zaferi'ni kutlamak ve vatan için canlarını feda eden şehitleri saygı ile anmak için toplandıklarını dile getiren Başkan Gülenç, "Türk sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz. Bu büyük zaferin 101. yılı kutlu olsun." dedi.

Öğrenciler tarafından büyük bir zevkle izlenen tiyatro oyununda, Osmanlı İmparatorluğu Ordusu’nun son zaferi, Çanakkale’den sonra kazandığı eşsiz zafer ” Kut'ül Amare” anlatıldı.

Editör: Haber Merkezi