Kutlu doğum programına parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 Açık alanda yapılan etkinlikte Ercan Aslan Hoca'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Akabinde açılış konuşmasını yapan Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu temasıyla çok önemli bir konu seçilmiş, hem toplum olarak hem de İslam dünyası olarak maalesef güven ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. İslam toplumları da bir güven bunalımı içerisinde. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tarafından tarif edilen gerçek müminlerin nasıl olması gerektiğini iyi çözümlemek ve kendi hayatımızda da bunun en güzel örneklerini vermek zorundayız. Güven duyulan bir birey olabilmek için de bizlere emanet edilen Kuran-ı Kerim ve sünnetleri merkeze alarak hayatlarımızı bu doğrultuda devam ettirmeliyiz” dedi.

İlçe müftüsünün konuşmasından sonra kürsüye Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu uzmanı Doç Dr. Abdurrahman Candan geldi.

 Peygamber Efendimizin birçok konuda insanların takdirini kazandığını vurgulayan Doç. Dr. Candan, Peygamberlerimizin en önemli vasıflarından birisinin de emanet vasfı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “En önemli vasıf; emniyet, emanet, güvenilir olmaktır. Huzurun olduğu dönem Kur´an´da cennet için kullanılmaktadır. Güven duygusunu yaygınlaştırmada olduğunu bizlere göstermiştir. Hz. İbrahim tevhid rahmanı. Çocuğunu ve eşini Kabe´nin yanına koyduğunda rabbul alemden ne istedi.  Önce emniyet, güven sonra huzur. Bunlar olmazsa rızık da olmaz. Hayat sürdürülemez olur. İman, emanet ve emniyet aynı kökenden gelir değerli kardeşlerim. Hepsinin temelinde güven vardır. Dualara sadık kalarak iman edelim. Dinimizin temelinde bunlar çok önemlidir, emanet duygusu olmayanın imanı kamil değildir. Komşusunun, yakınlarının kendisinden emin olunmayan kişinin imanı kamil değildir. Muamelat ve ahlak olmayınca olmaz, Efendimizden bahsediyoruz, onun öğretilerinden, hadisi şeriflerden güven ve emanet esaslı Dünya diyoruz. İnsanların kalplerinde bulunan emanet duygulu bir dünya. Bulunduğu ortama huzur veren, gölgesinde durulan insan. Mümin olmak rabbil alemin gözetiminde bulunan insandır. Sağında solunda meleklerin bulunduğu şuuruyla hareket eden insandır. Gözetlendiğini bilen insan diğer insanlara zarar vermez, hakkına, hukukuna zarar vermez. Peygamber Efendimiz ilahi risaletle görevlendirildiğinde iman edenler ve etmeyenler oldu. Sonunda hicret etmeye karar verdi. Hicret ederken de saklanarak, gizlenerek Mekke´de çıktı. Ebubekir Efendimizle mağaraya sığındı. Mekkeli müşrikler onu takip ediyor. Takip ettiler, ulaşamadılar. Efendimiz hayatı boyunca güvenilir olma vasfını üzerinde taşıdı. Müminler güvenilir insanlardır, güvenilir olma yolunda inşallah bu bize yol olur, düstur oluruz. 

 Doç. Dr. Candan´nın konuşmasından sonra ilahi grubu tarafından ilahiler söylendikten sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildikte  program sona erdi. 

01-092.jpg02-116.jpg3-062.jpg04-055.jpg5-022.jpg6-019.jpg7-019.jpg8-011.jpg

10-009.jpg11-012.jpg

01-093.jpg02-117.jpg3-063.jpg

Editör: Haber Merkezi