Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Faaliyet Gösteren Bismil Genç İşadamları Derneği (Bigiad)'nin Düzenlediği Kutlu Doğum Programına Vatandaşlar  İlgi Gösterdi. Doğan Açık Düğün Salonu'nda Gerçekleşen Programın Açılış Konuşmasını Bismil Genç İşadamları Derneği (Bigiad) Başkanı Mahsun Altay yaptı. 

Bu gibi organizasyonların devamlı yapılması gerektiğini vurgulayan Altay, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programda bir konuşma yapan ilahiyatçı-yazar Muammer Erdönmez de Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatından örnekler sunarak peygamberimizin ümmetine düşkün olduğunu ve müminlere karşı çok şefaatlı ve olduğunu söyledi.  

Peygamber Efendimizin; 'Asla Cennete giremezsiniz ta ki iman etmedikçe, asla iman etmiş sayılmazsınız birbirinizi sevmedikçe' Hadis-i Şerifi ile başladığı sözlerinde sevgi, kardeşlik ve kutlu doğumu etkili cümlelerle anlattan Erdönmez, Konuşmasında Peygamber efendimizin 1440 sene öncesinden ‘Kardeşlerimi özlüyorum.' diyerek biz Müminlere seslendiğini hatırlatan İlahiyatçı Erdönmez, kötülüğün başlangıcını ve uğrattığı yıkımı ise, ‘Bir Mü’min için kardeşini hakir görmesi kötülük olarak ona yeter.’ Hadis-i Şerifi ile hatırlattı.
     Her yıl Peygamber efendimizi daha bir coşku ile anmanın insana ayrı bir haz ve mutluluk verdiğini ifade eden ilahiyatçı-yazar Muammer Erdönmez , bunun Bismil Diyarbakır, ülke ve dünya milletlerinin Peygamber  Efendimize duyduğu sevgi ve özlemden kaynaklandığını kaydetti.

Fem Dershanesi ve Ehider ilahi grubu vatandaşlardan büyük alkış aldı. Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği(EHİDER)'nin destek verdiği öğrenciler de şiirler okudu, ilahiler söyledi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi