Bismil Akpınar Mahallesi Newroz alanında yapılan etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşmacı Mehmet Tekdal’ın açılış konuşmasını yaparak ve  Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladığı Kutlu Doğum programı, İrem Çelebi’nin okuduğu neredesin ya Resulallah şiiri dinleyenleri duygulandırdı.

            Ardından sahne alan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop, Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi.

             Okunan Mevlüd-i Şerif'ten sonra bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi yazarı Mehmet Şenlik, konuşmasında Hz Muhammed’in hayatından örnekler sundu. Şenlik, Programa katılan bayanlara dönerek, Evet değerli kardeşlerim bu davanın ikinci adamı kadındır. İlk inanan insan onun eşi Hz Hatice’dir. Evet, kadınlar sizler bu davanın ikinci insanısınız. Sizler bugünün Haticeleri olacaksınız. Sizler bu güzel örtülerinizle zalimlerin kalbine Hatice misali korku salacaksınız. Çünkü sizler iffetinizle onların uykularını kaçırıyorsunuz. Sizler bugünün Muhammedileri bugünün Saitlerini bugünün Selahattinlerini ve Hüseyinlerini sizler doğuracaksınız. Dedi.

dscf0812.jpg

          Şenlik Daha sonra Erkeklere dönerek, Evet şu ellerinden tevhit bayrakları olup tekbir getiren gençlere sesleniyorum, tıpkı Hz Ali misali bu davanın üçüncü adamı sizlersiniz. Sizlerde Hz Ali gibi yiğitçe yaşayıp Peygamber Sevdalıları olacaksınız. Çünkü yarının umutları sizler olacaksınız. Sizler yarının Hüseyinleri, Saitleri ve Selahaddinleri gibi bu davanın bayrağını taşıyacaksınız, Bilmiş olunuz ki yarınlar, yarın insanlık mektebinde medeniyet öğretecek olan sizlersiniz. Çünkü Zeyd gibi, Bilal gibi insanlığı ve dini öğreteceksiniz. Dedi.

dscf0761.jpg

              Daha sonra kürsüye çıkan Molla Abdulbarı Çelik, Kürtçe yaptığı konuşmada, Toplumun özgürlüğü Peygamberin davasına sahip çıkarak gelir, o zaman memleketimize özgürlük gelir. Umudumuz odur ki Allah’tan rabbimiz İslam’ın baharını diyarlarımıza getirsin. Şeriatı İslami hâkim kılsın. Diye konuştu.,

Kutlu Doğum Programı 6 Nisanda Ambar'da ve 13 Nisanda Tepe'de devam edecektir.

              Kardeş ilahi Grubun seslendirdiği ilahilerin ardından, Molla Abdulbarı Çelik’in okuduğu dua ile program sona erdi.

dscf0841.jpg

 

Editör: Haber Merkezi