Edinilen Bilgiye göre Annesi yanında kalan 14 yaşında Erkek B.Y'nin hırçınlaşması ve annesi tarafından çocuğun hareketleri değişikliği nedeniyle ailesi tarafından Diyarbakır’a psikoloğa götürdü.  

                Ortaokul öğrencisi olan ve 12 yıldır babasından ayrılan ve annesi ile birlikte yaşayan B.Y, isimli çocuk iddiaya göre psikolojik sorunlar yaşayınca, ailesi tarafından Diyarbakır'da psikoloğa götürüldü. B.Y, kendisiyle görüşen psikologa, okuduğu okulda ve okul çevresinde bulunan çocuklar tarafından cinsel istismara maruz kaldığını anlattı. Yaşananların ortaya çıkması üzerine B.Y. adlı çocuğun psikolog gözetiminde Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

               Bu arada, cinsel istismara uğradığı iddia edilen 14 yaşında erkek çocuğun sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

                Durumun bildirilmesi üzerine jandarma Mahallede araştırma yaptı. Jandarmanın ifadesini aldığı M.Y adlı çocuk  cinsel istismara uğratıldığı çocukların ismini verdi. Soruşturma sonucunda, Tepe  Jandarma Karakol komutanlığı tarafında sabah saatlerinde operasyon yapıldı. 22 erkek çocuk evlerinde bazıları ise okulda alınarak Karakola götürüldü. Yapılan sorgulamaların ardında 3 çocuk serbest bırakılırken, 19 şüpheli küçük yaştaki 14 yaşında B.Y adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.


               Soruşturmaların ardından adliyeye sevk edilen 19 kişiden yaşı küçük olduğu belirtilen 10 kişi serbest bırakılırken, 9'u ise tutuklama istemi ile Diyarbakır Çocuk Mahkemesi'ne sevk edildi. 
9 kişi cinsel istismar suçlamasıyla mahkeme tarafından tutuklandı. Bismil Savcılığı, olayla ilişkin gizlilik kararı aldı. Bu arada cinsel istismara uğradığı belirtilen B.Y. ile annesi ise koruma altına alındı.

                Olayla ilgili soruşmanın devam ettiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi