Bismil- Diyarbakır karayolu Köseli köyünde sık sık meydana gelen ve ölümler ile yaralanmalara sebep olan trafik kazalarına bugün yeni bir kaza eklenmesi üzerine köylüler karayolunu trafiğe kapattı.

          Bismil- Diyarbakır Karayolu 3. Km’sinde Özgür İ(47) yönetimindeki 35 KA 0400 plakalı özel araç Bismil Köseli mevkiinde M. U.'ra(9) çarptı. Saat 09.40 sıralarında meydana gelen kazada ağır yaralanan çocuk, araç sürücüsü tarafından Bismil Devlet Hastanesi 'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra durumu ağır olan Murat Uykur ambulansla Diyarbakır'a sevk edildi.

 Araç sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis tarafından gözaltına alındı.

            KÖYLÜLER YOLU KAPATIP EYLEM YAPTI.

          Olaydan sonra köylüler her defasında bu mevkide kaza olmasını ve köylülerin ölmesine karşın buraya bir çözüm getirilmeyişini protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı.

  Kazadan sonra yaklaşık 100 kişi karayolunu 30 dakika ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Jandarma ekiplerinin önlem aldığı eylem sırasında öfkeli kalabalık yolun iki şeridini de ulaşıma kapatırken, Jandarma ekipleri ile köylüler arasında arbede yaşandı. Jandarma yolu tekrar trafiğe açarken, köylüler yetkililerin üst geçit ve ışıklandırma yapılmasını istedi.


img_0098.jpg2,5 ay önce Üniversite öğrencisine araç çarpmıştı.

Bismil’de 2,5 ay önce Köseli Köyü'nde, Diyarbakır-Bismil karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen 19 yaşındaki Sidar Poyraz adlı genç kız'a araba çarptı. Hızla gelen aracın altında kalan Poyraz olay yerinde yaşamını yitirirken, araç sahibinin ise olay yerinden kaçtığı belirtilmişti.

Yolu trafiğe kapatılması ile ilgili olarak Köseli köyü Muhtarı Cihan Altundere, ‘Köylerinden geçen karayolunda sık sık yaşanan trafik kazalarından canların yandığını ve birçok köylüyü bu sebeple kaybettiklerini belirterek, "En son 19 yaşında Üniversite öğrencisi Sidar Poyraz adlı kız  evladımız  evine dönerken hızla gelen aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Araç sahibi olay yerinde kaçtı. Daha yakalanmadı.  Bu sabahta meydana gelen kazada 9 yaşında bir evladımıza araba çarptı.  Durumu ağır olan evladımızın bu acısının dinmesi ve bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için köylüler olarak haklı tepkimizi yol kapatarak gerçekleştirdik.

Umarız bu son kaza olur ve gerekli önlemler alınır. Yola üst ve alt geçitler inşa edilmeli. Hiç de tasvip etmediğimiz bir eylem tarzı oldu. Ama köylüler bunu yapmakta kararlı olduklarını söyleyince de yapacak bir şey kalmadı." dedi.

 Köseli köyü sakini A.Gafur Sevim, burada sık sık kazalar oluyor. Bir çok köylü hayatını kaybetti. Kazanın meydana geldiği Köseli köyü Kavşağı'na trafik ışığı konulmasını isteyen köylülerimiz, Bakan Mehdi Eker’in konvoyunu durdurarak karayolunu ulaşıma kapattılar. Makam aracından inen Bakan Köylülere Işıklı Kavşak sözü verdi.Fakat şu ana kadar sesimizi duyan olmadı dedi.

 

Editör: Haber Merkezi