Bismil’de çiftçilik yapan Münir Çelebi, üretime kesintisiz devam ettiklerini kaydederek, yağmur bolluğu nedeniyle rekoltede tavan bekledikleri söyledi. Türkiye'nin tarım üretiminde önemli ilçelerinden  olan Bismil’de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan ilçede pamuk ve mısırı ile meşhur  Bismil  buğday, arpa, mercimek gibi önemli tarım ürünleri de üretiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler sokağa çıkma yasağının dışında tutulurken, sisteme kayıtlı olmayanlara da izin belgesi veriliyor. 
Verim iyi bekleniliyor.
Çiftçi Emrah Bulut, pandemiye rağmen üretimi aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Bulut, vatandaşlar için tarlada çalıştıklarını belirterek, artan yağmur nedeniyle rekoltede tavan beklediklerini kaydetti.
 Bulut , "Mevsimsel olarak yağmurlar iyi gittiği için buğdayda bu yıl şahsen ben rekoltede tavan bekliyoruz. Hem kuru arazide hem de sulu arazide. Bu şekilde giderse belki sulu arazide sulama ihtiyacı bile olmayabilir. 
Çiftçilere sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu
 Bulut, çiftçiler olamazsak üretim sekteye uğrar. Yani biz zamanda üretim yapamazsak hasatta, harmanda bir şey göremeyiz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. O çok önemli, işçilerle gidip geldiğimiz zaman en fazla bir arabada 3 kişi oluyor. Başta bize ciddi bir katkı sunan Bismil kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel’e buradan çok teşekkür ediyorum. Tarımsal faaliyetlerinin sekteye uğramaması için çiftçinin yanında oldular.
Bulut, son olarak, bizler çiftçiler, tarladayız, sizler için çalışıyor ve üretiyoruz. Sizler de bizler için evden çıkmayın, hepimiz beraber, bu koronavirüsü yenelim" çağrısı yaptı.

02-243.jpg

Editör: Haber Merkezi