Türkiye genelinde alınan korona virüs tedbirleri doğrultusunda Bismil’de fırın, lokanta, market, şarküteri, unlu mamulleri ve pazaryeri gibi satış işletmeleri hijyen tedbirleri konusunda denetlendi.

Korona virüs tedbirleri kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimler daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

İlçe tarım ve  Zabıta ekipleri tarafından market, lokanta-restoran, fırın ve perakende satış noktalarında faaliyet gösteren işletme sahibi ve çalışanlarına korona virüse karşı hangi önlemlerin alınması gerektiği anlatıldı. Özellikle personel hijyeni, el hijyeni, personelin sağlığı, alet ekipman ve işletme dezenfeksiyonu, maske, bone, eldiven kullanımı, hijyen bariyerleri, havalandırma, açıkta gıda satışı yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmasının engellenmesinde büyük önem arz ettiği gıda işletmelerine anlatıldı.

Yapılan bu denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması için vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu Tarım ve Orman Bakanlığının Alo 174 hattına bildirmeleri durumunda, anında değerlendirmeye alınarak, Gıda Denetim Ekipleri tarafından çözüme kavuşturuluyor. Ekipler denetleme yaptıkları işyerlerine Korona virüse karşı alınacak önlemleri anlatıldı.

gida-denetimi-(31).jpggida-denetimi-(7).jpggida-denetimi-(20).jpggida-denetimi-(13).jpg

gida-denetimi-(14).jpggida-denetimi-(18).jpggida-denetimi-(11).jpggida-denetimi-(27).jpg

Editör: Haber Merkezi