BDP Bismil İlçe Teşkilatı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 5 kişinin bir eve gece geç saatlerinde eve baskın düzenleyerek kaçırmak istediği N.G. olayı ve Tepe Mahallesinde yaşanan cinsel taciz olayını Nato Caddesi'nde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kınadı.

            Açıklamayı yapan BDP Bismil İlçe yöneticisi Şerin Koçeroğlu okudu. Koçeroğlu, ‘’Ahlaki çöküntünün başlandığı yer toplumun bittiği yerdir. Lut kavminin hikayesi de böyle başlamamış mıydı? Toplumsal değerler silsilesi içinde kendine yer bulamayan, bu değerleri kendi kişiliğinde oturtamayan bireyler toplumsal doku içinde yer alamadıkları için toplumun dışına itilirler. " dedi.

              Tepe mahallesinde okul ve çevresinde yaşanan taciz, tecavüz ile şiddet olayı bunun bir özeti olduğunu ifade edilen açıklamada;  ‘Mağdurun yanında durma, mağduru kayırma; hukuki olarak ne gerekiyorsa yapma yerine, AKP'nin Tepe'li Bakanı olan zat olayı kapatan, yargıya müdahale eden, 'beldemiz lekelenmesin' mantığını öne sürerek mağdurun mağduriyetini hiçe saymıştır. Toplumun vicdanına ve iradesine müdahalede bulunmuştur. AKP'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, acaba yetki alanına giren sorunları bizim bölgede Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na mı devretmiştir?" dedi.

 

 

        BASIN AÇIKLAMASI SONRASINDA GERGİNLİK YAŞANDI.

        Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız dağılırken, dağılan grup arasından bazı kişiler güvenlik önlemi alan polis ekiplerine havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin de müdahalesi sonucu kısa süreli gerginliğin yaşandığı olay bir süre sonra kontrol altına alındı.

        Polis ekipleri olayın yaşandığı bölgede incelemelerini tamamladıktan sonra ayrılırken, olası karışıklıkları önlemek için bazı cadde ve sokaklarda Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçları hazır bekletildi.

 

N.G (24) BÖYLE BİR ÇAĞDA YAŞANANLARI KAFAM ALMIYOR"

N. G, yaşadıkları talihsiz olayın Bismil halkı tarafından da büyük tepkiyle karşılandığını dile getirdi. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini belirten N.G. (24), "Bundan 7 ay öncesinde de yol ortasında arabaya bindirilerek kaçırıldım. Onların elinden zorla kurtuldum. O zamandan şimdiye hep korkuyla yaşadık. Bundan birkaç gün önce 5 kişi silahlı olarak tekrar bizim eve geldi. Banyo demirlerini söküp içeri girmişler ve beni bayıltıp bahçeye kadar çıkarmışlar, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sesler üzerine uyanan babam onlara karşılık vermiş ve yaşanan kavgada babam karnından vurularak ağır yaralandı. Şu an yoğun bakımda ve uyutuluyor.  Tüm yetkililerden özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'ndan yardım istiyorum. Suçluların bir an önce bulunup yargılanmasını istiyorum" dedi.  

           F. G. (48) Diyarbakır Araştırma hastanesinde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. F. G. 'nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olduğu öğrenildi. 
          Öte yandan, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Şimdiye kadar olayla ilgili 3 kişinin yakalandığı, diğer 2 kişinin ise arandığı belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi