Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 03.15'da Bismil ilçesi Şentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Daha önce tehdit ve şantajla karşı karşıya olduklarını belirten aile, böyle bir olayın yaşanacağını tahmin ettiklerini söyledi. Evin banyosunun demir parmaklarını keserek içeri giren 5 kişi, evin kızı N.G.'yi (24)  bayıltarak kaçırmaya çalıştıkları sırada kızın babası Faik G.(48) sese uyandı. Faik G. ile eve girenler arasında çıkan kavgada silah kullanıldı. Eve girenlerden birinin belinden çıkardığı silahı ateşlemesi sonucu Faik G. karnından yaralandı. Olayın ardından panikleyen zanlılar kızı alamadan kaçarken, yaralı Faik G. (48) ve S.K (18) ile M.K (41) kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

 


Olayla ilgili konuşan mağdurun ablası K.Y. daha önce de benzer durumlar yaşadıklarını söyledi. Mağdurun ablası, "Bundan önce de aracılarla bize haber yollayıp kızın artık kendilerinin olduğunu, eğer rızaları olmazsa zorla kaçıracaklarını söylemişlerdi. Biz de durumu emniyete hatta Başbakanlığa bile bildirdik. Gece sabaha karşı odadan sesler gelince annem bağırmaya başladı. Bizler de ne olduğunu anlamadan yataktan fırladık. Kardeşimin yatağında olmadığını görünce bağrışlar üzerine kız kardeşimin kaçırıldığını anladık. Babam ilk önce kaçıp kardeşimi kurtarmaya çalıştı, fakat onlar 5 kişi ve silahlıydılar. Arabayı da kapıya dayamışlardı. Bir kişi içeri girip, bir kişi de evin iç kısmındaki kapıda beklerken, diğer 3 kişi de arabada bekliyordu. Babam ile kavga eden biri belinden silahı çekip ateş etti ve sonra kaçtı. Kaçanlardan birini yakalayarak polise teslim ettik. Bu 5 kişi banyonun demirlerini makasla kesip, içeri girmişler. Girdikten sonra da kardeşimi bayıltmışlar. İçeriden ses gelince uyandık. Kaç defa emniyete bildirmemize rağmen bir işlem yapılmadı. Sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.
Olayın ardından polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 2 kişinin yakalandığı belirtildi. Olayda yaralanan Faik G ‘nin ise durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

Edilen bilgiye göre N.G. daha öncen kaçırıldığı jandarma tarafından baba evin teslim edildiği öğrenildi. Kızı kaçıran zanlı evli ve çocuk sahip olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Editör: Haber Merkezi