Bismil Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü tarafından hizmet alanı daha da genişletilerek 122  köylerde çöp toplama işlerine devam ediliyor. Köylerde çöplerin toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi çalışmalarına göreve geldikten itibaren başlandığını belirten Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “ Biz göreve gelmeden önce bazı köylerimizde hiç çöp toplanmamıştır. Ancak göreve geldikten sonra bu köylerimiz  çöp konteynırlara kavuştu.  Bismil’e bağlı 122 köyde toplam 6 adet çöp aracı ile çalışmalara başladık. Köylerimize yerleştirdiğimiz toplam 800 adet çöp konteynır ile doğaya zarar veren çöpleri toplayarak belediye çöp toplama sahasına döküyoruz” dedi.

 

Göreve geldiğimiz den itibaren Bismil’e bağlı köylerimizin yüzde 90’nında çöp toplama işlemlerinin yapıldığını ifade eden Başkan Gülenç, “100 nüfus altı olan 20 köyde çöp toplama faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için ilave konteynır dağıtacağız. Böylece köylerin hepsinde çöp toplama işlerimiz devam edecek. Hizmetlerin periyodik süresini azaltmak ve daha çok kişiye hizmet götürmek amacıyla Devlet Malzeme Ofisi’nden 2 adet çöp kamyonu daha aldık. Şuan 10 adet çöp toplama kamyonu ile hizmet veriyoruz.

Bugüne kadar toplam 800 adet çöp konteynerini köylerimize yerleştirdik. Birkaç ay içinde Bismil’de çöpü toplanmayan köy kalmayacak” şeklinde konuştu. Uygulamalardan köylülerin de memnun olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi