Bismil’de evsel katı atıkların geri dönüşümü için kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında, Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Atık Geri Dönüşüm Şirketi (ÇEVSAN) tarafından evlere ve iş yerlerine el ilanları, çöp poşetleri ve çeşitli broşürler dağıtıldı.

belediyemiz-kati-atik-toplama-kampanyasi-baslatti-5.jpg

Kâğıt, cam, metal, pet şişe, bitkisel atık yağlar gibi geri dönüşümü olan atıkların toplanacağı kampanya için ilçe merkezinde bulunan Altıok Mahallesi ve Ankara Caddesi pilot bölge olarak belirlendi. Kampanya hakkında bilgi veren Bismil Belediye Eş Başkan Yardımcısı Şehmus Aydın, kağıt, cam, metal gibi geri dönüşümü olan atıkların konteynırlarla toplanarak geri dönüşümün sağlanacağını belirterek, bu uygulamanın çevre ve doğa kirliliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu söyledi.

İlçe genelinde bu uygulamanın hayata geçmesi için pankart, billboard gibi tüm bilgilendirici mecraları kullanacaklarını dile getiren Aydın, çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini aktardı. Temizlik İşleri Müdürü Murat Zorooğlu ise, başlatılan kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.Kaynak: Bismil belediyesi web sitesi

belediyemiz-kati-atik-toplama-kampanyasi-baslatti-21.jpg

Editör: Haber Merkezi