KANAAT ÖNDERİ ANLAMI NEDİR? 
KANAAT ÖNDERLERİNİN ÖNEMİ NEDİR?
 Kanaat önderleri toplumumuzda önemli bir yer tutuyorlar. Kanaat önderi veya kanaat liderlerinin kökeninin nerden geldiğinin üzerinde duralım. 
Bu kelime İngilizce bir kelimedir. Opinion leader anlamı şu; herhangi bir konu, olay, gelişme hakkında başka kişileri etkileme potansiyeline sahip kişilere demektir. Bunu aynı zamanda Türkçe çevirisi ise kişileri fikirleri, düşünceleri ile etkileyen önemli bir yeri olan manevi anlamda önder olan kişi ya da kişilere kanaat önderi denir.

Kanaat Önderi kavramı, psikolojik bir kavram olup, fertlerin ve toplumların anlama ve kavrama farklılıklarından ötürü, bir gruba veya topluluğa sosyal mesajları veya sosyal olayları, onların anlayacağı ve kavrayacağı dilde anlatan kişidir.

Bismil’de bu günlerde yine gündeme gelen Kanaat önderleri kimlerdir. 
Hatırladığımız kadarıyla 14 yıl önce Bismil Kaymakamı Kenan Çiftçi, vatandaşlar arasındaki sorunların giderilmesi için de sık sık kanaat önderleri ile toplantı yapıyordu. 

Bismil’de kaç ay önce hizmette aksaklıklıkların çıkması, madde bağımlığını artması vb nedenlerle yine kanaat önderleri ortaya çıkarak Bismil Sahipsiz Değildir. Dediler. 

PEKİ KİMLERDİR?
Aldığımız bilgilere göre, Bismil’de 98 kanaat önderleri listesi var. 3 gün önce kaymakam ziyaretinde de o liste kaymakama sunuldu. 
İçeriği ve kimlerde oluştuğunu çok merak etmemize rağmen listeye ulaşamadık. 

Kanaat önderlerinden birinin anlattığına göre, Listede her kesimde insanlar var. Sanayici, esnaf, çiftçi, siyasetçi, fabrikacı, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri bazı muhtarlar ve her kesimde kişilerde oluşuyor. 
Listede HDP, Ak parti, Hudapar, MHP ve diğer parti düşüncelerdeki kişilerden yanı sıra siyasi partilerle hiç alakası olmayan kişiler ağırlıklı yer almaktadır. 

Hedefleri siyasi düşünce değil, herhangi bir menfaat peşinde değiller, zaten toplumda saygın kişiliğe sahip kişilerdir. 
Hedefleri, Bismile sahip çıkmak, Bismil’in sorunlarını yetkililere bildirmek, Bismil’in kalkınmasını sağlamak olduğunu ifade edildi. 

    Bismil de bir araya gelen kanaat önderleri inşalllah Bismilin sorunları üzerinde durarak, değişik platformlarda dile getirirler.

Editör: Haber Merkezi