Hak-iş konfederasyonuna bağlı Öz sağlık İş sendikası Diyarbakır İl başkanı  Mehmet Aküzüm ve Bismil devlet hastanesi temsilcileri Mehmet Habip Aydın, Mesut Erdem ve Bahattin Özaydın sendika adına Bismil devlet hastanesi Başhekimi  Abdurrahim Savcı sağlık hizmetleri müdiresi Remziye Tunç  nezdinde başta Bismil devlet hastanesi kadın çalışanlarına 8 mart dünya kadınlar gününü kutladılar. 
Sendika yetkilileri yaptıkları açıklamada, kadın sağlık çalışanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. kadınların iş hayatına dair yaşadığı sorunlara çözüm üretmenin önemli olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının yüzde 50'sinden fazlasını kadınların oluşturduğunu ifade ettiler. 
Koronavirüs süreciyle sağlık çalışanlarının iş yükünün katlanarak arttığı herkesin malumu olduğunu belirten sendika yetkilileri” Bu süreçte özellikle anne sağlık çalışanları evlatlarını, ailelerini virüs riskinden uzak tutmak için evlerine gitmediler. Çocuklarına ve ailelerine hasret kaldılar. Bu anlamda kadın sağlık çalışanlarımızın iş yükü giderek artmış, iş, aile yaşamı ve sosyal hayatları olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu olumsuzluklara rağmen onlar asla mücadeleden geri durmuyorlar. İnsanımız için en kutsal olanı yapmaya, cana dokunmaya devam ediyorlar. Bizlerde bu anlamlı günde kadın sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederek kadınlar gününü kutladık. Bu vesileyle bir kez daha sağlıklı yarınlarımızın teminatı kadın sağlık çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz."

Editör: Haber Merkezi