Bismil’de yol kontrolleri esnasında belgesiz olarak taşındığı tespit edilen iki bin 700 kilo sakatata el konularak imha edildi. Konuyla ilgili araç ve sakatat sahiplerine cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Sinan Karakolu tarafından yapılan yol kontrollerinde belgesiz olarak taşındığı tespit edilen sakatatlara el konularak Müdürlüğümüze haber verildi. Müdürlüğümüz personellerince yapılan incelemelerde nakil belgesinin olmamasının yanı sıra taşımada kullanılan araçların et ve et ürünlerini taşınmasında yeterli özelliklere sahip olmadığı tespit edildi. Et ve et ürünleri ile sakatat taşınmasında kullanılacak araçlar termokinli olması ve taşıma sırasında ürünlerin bulunduğu bölmenin en fazla 7 °C olması gerekiyor.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Araçlarda bulunan ürünler İnsan tüketimi için uygun olmadığı tespit edilmesi üzerine imha edildi. Araç sahipleri ile Sakatat sahiplerine 5996 sayılı kanun gereği cezai işlemler uygulandı.” ifadelerine yer verildi. 

3-026.jpg

Editör: Haber Merkezi