2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programı’nın ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD-II Programı’nın tanıtım programı Bismil’de düzenledi.

Bismil halk eğitim merkezi konferans salonunda düzenlenen programa kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yatırımcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü, IPARD-II programı hakkında bilgi verdi.

IPARD-II programı kapsamında projelerin çok daha özenli bir şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çeken İl Koordinatörü, “IPARD programlarının sayısı arttıkça bütçe azalacak. Bütçe azaldıkça da projeler Ankara’da yarışmaya girecek. Dolayısıyla bu programda hazırlanacak projeler daha dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bismil, bu desteklerden mahrum kalmamalıdır. 

IPARD-II ve IPARD-I de uyguladığımız yöntem, özellikle tarımsal ve kırsal potansiyeli en iyi şekilde kullanmak ve bunları üretime, istihdama dönüştürmek, en büyük hedeflerimizden bir tanesidir. şeklinde konuşuldu.

img_0668.jpgimg_0671.jpg

Editör: Haber Merkezi