Bismil mahallelerin yıllardır bekleyen imar sorunlarını çözerek şehirde plan bütünlüğünü sağlanması için,  Birçok mahallemizin planlamalarını yapılması ve  geriye dönük yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırılması ile birlikte vatandaşların mağduriyetini giderilecektir. Bunun için Belediyenin biran önce adım atması gerekmektedir. 


"YENİ İMAR PLANI İLE ŞEHİRDE PLAN BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANACAK."
Büyükşehir yasasıyla Bismil Belediyesine bağlanan 112 mahallede bulunan farklı imar planları ve farklı yapılaşma koşullarını tek paydada toplayarak şehirde plan bütünlüğünü sağlanması acili yet arz etmektedir. Halk 18 Madde uygulamasını istiyor. 


BELEDİYELER 5 YILDA BİR YERLEŞİME AÇILACAK YERLER İÇİN YENİ İMAR PLANI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.  
Belediyeler 0 ve 5 yıllarda bir yerleşime açılacak yerler için yeni imar planı çevre ve şehircilik bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir. 2015 yılında Bismil Belediyesi görevini yapmayarak, Çevre Şehirlik Bakanlığına eski imar planı gönderdi. Sonra farkına vardılar ama iş işten geçmişti. Belediyenin 2015 yılında görevini yapmaması Bismil halkına büyük zarar vermiş oldu.  


BİSMİL BELEDİYESİNİN 2020 YILINDA ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA YENİ İMAR PLANI  GÖNDERECEK Mİ ?

Bismil 5 Yıl Daha Kaybetmesin
Bismil Belediyesi 2015 yılındaki hataya düşmemesi için Bismil de yeni açılması planlanan yerler için 2020 yılında Çevre ve Şehircilik bakanlığına acilen yeni imar planı gönderilmesi gerekmektedir. Yoksa Bismil 5 yıl daha kaybeder.  
İmar planı kaç yılda bir değişir?
Yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünün sağlamak amacıyla düzenlenen 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında imar planları ve imar programları ile ilgili esaslara yer veriliyor.


BİSMİL KÖPRÜSÜNDEN ARALIK VE KÖSELİ KÖYÜNE KADAR 22/A GEÇEN ARAZİLER İMAR PLANI YAPILMASI GEREKMEKTEDİR 
İmar Kanunun 10. Maddesinde; Belediyeler, imar planlarını yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planını tatbik etmek üzere 5 yıllık imar programlarını hazırlarlar.
Beş yıllık imar programlarının görüşülmesi sırasında ilgili yatırımcı kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşleri esas alınmak üzere Meclis toplantısına katılır. 
Bu programlar, belediye meclisinde kabul edildikten sonra kesinleşir. 
Beş yıllık imar programları sınırları içinde kalan alanlardaki kamu hizmet tesislerine tahsis edilmiş olan yerleri ilgili kamu kuruluşları, bu program süresi içinde kamulaştırırlar. Bu amaçla gerekli ödenek, kamu kuruluşlarının yıllık bütçelerine konulur. Denilmektedir.   
Bismil Belediyesinin yeni imar planının hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmesi Bismil halkının beklentisidir. 

Editör: Haber Merkezi