KAYMAKAM MUTAT TOPLANTISINA MİSAFİR OLDU

Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç İmamlar ile bir araya geldi.

Toplantı Esentepe Mahallesi Camii İmam-Hatibi Ercan Aslan’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, gündemdeki konular hakkında personeli bilgilendirdi.

İmamların görevleri kutsal bir görev olduğunu ifade eden Kaymakam Gülenç, İmamlarımız ülkemizin en ücra köşesinde Devletimizin temsilcisi olduğunu ve görevlerini ifa ederken, büyük fedakârlıklar yaptığını söyledi.

 İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Din görevlileri ile hem tanışma hem de ziyaret etme amacıyla katıldığı toplantıda; "devleti en uç noktada din görevlilerinin temsil ettiğini, toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olmalarındaki gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti".

124-001.jpg

Din görevlilerine hitap eden İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, Toplumun kanaat önderi olan din görevlilerinin kendilerini yetiştirmeleri, topluma örnek olacak davranışlar sergilemeleri, toplumu ahlaken yüceltecek görevler ifa etmeleri gerektiğinin önemli olduğunu, birleştirici ve bütünleştirici rol üslenmesi gerektiğini  ifade ederek, Her Salı günü Bismil’de halk toplantısında, halkın sorunlarını ve halk toplantısı konusunda vatandaşları bilgi verilmesinin önemine değindi.

Belediye ve Kaymakamlığın tüm imkânları ile Cami ve yas evlerinin ihtiyaçlarını karşılamada büyük bir gayret içerisinde olduğunu ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan V. Turgay Gülenç, Her bir imamımız görev yaptığı yerde, mahallede aç yardıma muhtaç insanlar a yardım etmeleri ve ilgili mercilere iletmeleri gerektiğini ifade etti.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş yaptığı konuşmada “Din görevliliği Sorumlulukları çok olup Hakkıyla yerine getirilmesi gereken bir görevdir. Bizim yaptığım iş gönül işidir. Din görevlilerimiz, Toplumun her kesimine ulaşması, manevi hayatı canlı tutması gereken gönül ehli, mana erleridir. Bu görevin ifasında her türlü zorluklarla karşılaşılabilir ancak sabırla ve teenni ile hareket ederek bu zorluklara göğüs gerilebilecek güç, yürek, bilgi ve donanım her bir din görevlisinde bulunmalıdır. Din görevlisi, toplumu ilmek ilmek işlemesi gereken, birleştiren, kuşatan, İman ve İhsana davet eden, Hz. Muhammed (s.a.v.)’i örnek alan ve ailesiyle, etrafıyla huzur ve barışı temsil eden kişi olmalıdır. Dedi.

 Bismil’de Bismil Müftülüğü bünyesinde Tüm personel, imam ve Fahri Kur’an kursu öğreticileri ile birlikte 300 adet personel olduğunu ifade eden Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, Toplantımıza iştirak ederek bizleri onurlandıran kaymakamımız ve belediye Başkanımız Sayın Turgay Gülenç Beye katılımları ve destekleri dolayışınla şahsım ve din görevlilerimiz adına teşekkür ediyorum. Kaymakamlığımızın ve Belediyenin destekleri ile  3-4 ay gibi kısa süre içerisinde 4-6 yaş Kur’an Kursuna 21 sınıfta 350 öğrencimiz eğitim görmektedir.  dedi.

Editör: Haber Merkezi