Bismil  Üçtepe mahallesi çiftçilerinden Yusuf Akyıldız şu ana kadar hiç ekimi yapılmayan ve bölgemiz çiftçileri tarafından hiç tanınmayan karabuğday’ın ekilişini 26 Nisan 2015 tarihinde, hasadını ise 20 temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirdi.

Dekara ortalama 5 kg tohum atarak dekardan 160 kg ürün alan çiftçi Yusuf Akyıldız, ikinci ürün olarak 20 dekar alanda tekrar karabuğday ekimini gerçekleştirdi.

Bismil Kaymakamı Gülenç Karabuğday hakkında bilgi aldı.

Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü  ziyaret eden Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç’e karabuğday hakkında ilçe tarım müdüründen bilgi aldı. Kaymakam Turgay Gülenç yeniliğe açık teknolojileri takip eden üreticimiz Yusuf Akyıldızı tebrik etiğini; bu tür faaliyetlerin ilçemizde artmasının memnuniyet verici olduğunu, bu şekildeki faaliyetleri destekleyeceklerini; verimli topraklara sahip ilçemizde alternatif ürünlere yönelmemiz için teknik destek vereceğimizi ifade etti.

Bismil  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, “İlçemizde Karabuğday ekiminin yaygınlaştırılması amacıyla Bismil ilçesine  bağlı Üçtepe Mahallesi’nde yaklaşık 10 dekarlık bir alanda organik karabuğday ekimi gerçekleştirildi” dedi.

Karabuğday ekimini yapan üreticimiz Karabuğdayın piyasada kg fiyatının 3-3,5 Tl olduğunu birçok hastalığa (Damar sertleşmei,şeker hastalığı ve çölyak) hastalığına karşı kullanılan önemli bir bitki olduğunu belirtti.

302.jpg

35-001.jpg

Editör: Haber Merkezi