DİYARBAKIR- Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bismil ilçesinde çiftçilere yönelik sulama ve hayvan hibe desteği, Silo, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bismil Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan, İl Kırsal kalkınma Şube Müdürü Naide Erdoğmuş, tarım sektöründe üretimin artırılması için devletin kesenin ağzını açtığını söyledi.

dscf0369.jpg

Sadece üreticilerin doğru zamanda, doğru yerde, doğru metotlarla bu destekleme mekanizmalarından istifade yollarını aramasını isteyen Erdoğmuş, "Diyarbakır valimiz Muhtarlarla toplantısında hibe desteklerinde yeterli bilgileri olmadığı nedeniyle, Bizlerde sizlerin önünü açmak, sizlerin yardımcı olmak ve biz her konuda yani işin başından sonuna kadar destek veriyoruz. Sizler yeter ki bizimle irtibat kurun, bizim kapımızı çalın, size her konuda yardımcı olacağız. Bu hibelerden sizleri istifade etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Bu amaçla gerek çiftçilerimiz gerekse üreticilerimiz ile tarım ve hayvancılık alanında hibe ve destek verem kurum ve kuruluşları bir araya gelmiş bulunmaktadır. Dedi.

Sulama Birimi Mühendis Turkan Sadık konuşmasında; Basınçlı sistem sulamanın önemini vurguladıktan sonra, Tarla içi damla sulama, yüzey altı damla sulama kurulumu ve güneş enerjili sulama sistemi kurulumu olmak üzere bu tebliğin yatırım konusunu kapsadığını bildirdi.

Daha sonra uzmanlar tarafından çiftçilere hibe destekleri konusunda bilgi verildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi