Bismil Belediye Başkanı iken yerine kayyum atanan Orhan Ayaz, Son günlerde Bismil'de aktif vaka ve ağır hasta sayısındaki artış nedeniyle Bismil Haber gazetesinde açıklamada bulundu. Ayaz yaptığı açıklamada; Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı zamanında aldığı tedbirlerin sağladığı avantajlara rağmen son günlerde ülkemizde olduğu gibi, Bismil’de aktif vaka ve ağır hasta sayısında artış yaşanıyor. COVİD-19 salgını başladığı andan günümüze kadar çok ciddi tahribatlar yaratmış olup alınan tedbirler çözüm olamamış. Buna rağmen tedbirler gevşetilmiş ve mevcut süreç adeta akışına bırakılmıştır.dedi.

          Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü. Bölgemizde Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak vb. il ve bağlı ilçelerde son haftalarda COVİD-19 salgını adeta pik yapmış, hastanelerde hasta kapasiteleri %100 dolmuş ve insanların tedavi edilemediği bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda güzide ilçemiz Bismil’de ve bağlı mahallelerde adeta alarm zilleri çalmaktadır. İlçe hastanemizde hasta yatırılacak yer kalmamıştır. İlçemizde 1500 e aşkın hane karantinaya alınmıştır. Günlük 300-350 ye yakın testten yaklaşık 80-100 e yakın test pozitif çıkmaktadır. Her gün ortalama 4 vatandaşımız hayatını kaybetmektedir. İnsanım diyenin yüreğinin kaldıramayacağı bir tablo ile karşı karşıyayız. Diye konuştu.

                  ALARM ZİLLERİNİ DUYUN ARTIK..!

           İktidarın ve siyasetin oy kaygısı ve ekonomik kriz kaygılarının düşünülebileceği bir zaman olmadığını ifade eden Orhan Ayaz, İnsanlarımız ölüyor, aileler-haneler yangın yerine döndü. Kendi siyasal iktidar bekanıza ve dışındaki çevreleri ötekileştirme politikalarınıza hiç olmasa bu süreçte ara verin. Ekonomik kaygılarla ülke ekonomisi riske girer bu da siyaseten bize zarar verir. Kaygınızdan kurtulun. Milyonlarca vatandaşımız bu pandemi sürecinden COVİD-19 salgınından dolayı cehennemi yaşıyor. Başta ilçemiz Bismil olmak üzere tüm ülkemizde, siyasal iktidar ve devlet aklı tüm kesimleri, STÖ, Meslek Odalarını, Esnaf ve Sanatkar Odalarını, tüm siyasi partileri kısacası toplumun tüm örgütlü kesimleri bu sürece dâhil edilmelidir. Adeta bir seferberlik ilanına ihtiyaç vardır. Bismil ilçemizde toplumun %72 oyunu almış olan HDP’nin hem ilçe örgütü, hem de seçilmiş Belediye Eş Başkanları ve meclis üyeleri bu sürece dahil edilmemiştir. Bu süreç hamasi nutukların veya samimiyetten uzak tavsiyelerin çözüme katkı sunacağı bir süreç değildir. Tüm siyasi partiler ve toplumda temsiliyeti olan tüm oluşumlar bir araya getirilmeli, bu görev ise siyasal iktidara düşmektedir. Aksi takdirde bunun vebali de, hesabı da çok ağır olacaktır.

Öncelikle başta Bismil halkı olmak ülkemizde COVİD-19 salgını nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. COVİD-19 nedeniyle vefat edenlere Allah’tan rahmet, hasta olanlara ise acil şifalar diliyorum. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi