GECELERİ ŞÖLEN DÜZENLENİYOR.

Bismil'de HDP seçim çalışmalarını, Gündüz mahalle ziyaretlerini gerçekleştiren HDP'liler akşamları da seçim büroların önünde çeşitli şenlikler düzenliyor. HDP Bismil İlçeTeşkilatı tarafından Rojava (Ulutürk) Mahallesi'nde şölen düzenledi. Davul zurnalar eşliğinde düzenlenen şölene yüzlerce kişinin yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nimettullah Erdoğmuş, Diyarbakır DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek DBP, HDP'li yöneticiler katıldı.

Yapılan konuşmaların havai fişek gösterisi yapıldı. Ardından saatlerce çekilen halayın ardından şölen etkinliği sona erdi.

HDP'NİN AÇTIĞI KADIN SEÇİM BÜROLARINDA SEÇİM ÇALIŞMALARI.

Büronun açıldığı günden beri faaliyet içinde olan HDP’li kadınlar, çeşitli noktalarda stantlar kurmalarının yanı sıra, etkinlikler ve toplantılar düzenliyor.

Bismil ilçesindeki HDP kadın seçim bürosundaki kadınlar, 280'den fazla köy ve mahallelerde HDP'nin kadınlara yönelik proje ve politikalarını anlatıyor.

Kadın seçim bürosu bünyesinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin konuşan HDP gönüllüsü Zekiye Güler, mahalle meclislerinde yer alan kadınların nöbetleşe olarak büroda faaliyetlere katıldığını aktardı.

Kadınların bu kadar bir ilgi göstermelerini beklenmediğini aktaran Güler,  Gündüzleri mahallelerde kapı kapı dolaşarak kadınlarla buluşuyoruz" dedi.

Kadın seçim bürosu nda seçim çalışmaları yürüten Saliha Bakır, kadınlarla toplantılarda da bir araya geldiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi