Çocukların yaz tatilini değerlendirmesi ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri için il ve İlçe müftülükleri tarafından ‘Yaz Kur’an Kursu’ açılıyor. Bismil’de 22 Haziran’da eğitim ve öğrenimin başlayacağı kurs, 3 dönem halinde yapılacak ve 21 Ağustos günü sona erecek. Yaz Kur’an Kursu faaliyetleriyle ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan, müftülükler, eğitim-öğretim saatlerini mahalli şartlar, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri, Ramazan ayı ve benzeri hususları dikkate alarak belirleyeceğini belirtti. Kalkan, “Aynı kurs ve camide tekli ya da ikili eğitim yapılabilecektir.

Müftü Kalkan, Erken yaşta Kur'an ile tanışmanın son derece önemli olduğunun vurguladı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların tatil olduğu dönemde, Bismil müftülüğümüze bağlı merkez ve köylerimizde bulunan tüm cami ve Kur'an kurslarımızda “Yaz Kur’an Kursları” düzenlenecektir. Kayıtlarımız 15 Haziran’da başlayacaktır. 22 Haziran 2015 tarihinde başlayacak olan yaz Kur’an kurslarımızdaki bu yıl ki sloganımız" HAYDİ ÇOCUKLAR, KUR'AN AYINDA KUR'ANLA BULUŞALIM" dedi.

Yaş sınırı yok

Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen “Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esaslarındaki şartları taşıyan kurslarda ve bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.

gel_bu_yaz_kurani_kalbine_yaz13721649010_h1042574-001.jpg

Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek

Aileler eğitim sürecine dahil etmek ve Kurslarda, verimliliği artırmak için çeşitli faaliyetler düzenleneceğini ifade eden Bismil Müftüsü Ahmet Kalkan, Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur’an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar gibi programlar ile gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek. Dedi.

Bismil’de Diyanet tarafından Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için başlatılan “Haydi çocuklar, Kur'an'la buluşalım” kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bismil ilçesi Müftüsü Ahmet Kalkan, çocukların erken yaşta Kur'an-ı Kerim ile tanışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl Bismil’de 6-7 bin civarında öğrencinin kurs alması için çalışmalar yaptığını ifade eden Kalkan, “Bu çalışmaları büyütmek için Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde bu hizmetin verilmesini planlıyoruz. Hazırlıklar yapıldı. Yeni alınan fahri kadrolar ile bir nebze sıkıntılarımızı gidermiş olduk. Bismil’de 215 Resmi görevli dışında 100 fahri kadroyla, Hem insan kaynakları açısından hem de fiziki şartlar noktasında hazırlıklarımız tamamdır. Özellikle Kur'an ile bütünleşen Ramazan ayı münasebetiyle ile yaz Kur'an kurslarına ilginin artacağına inanıyoruz.” dedi.

Kalkan, “ onlar büyüdüklerinde verecekleri meyveler çok tatlı olacaktır.” ifadesini kullandı.

Kur'an-i Kerim öğretmenin anne ve babaların en önemli görevlerinde bir tanesi olduğunu vurgulayan Kalkan, Ana Babalara çağrıda bulunarak, çocuklarınızı Kuranla buluşalım.İnancımız odur ki eğer erken yaşlarda kardeşlerimiz Kur'an'ın suyu ile büyütelim. Bu vesile ile herkesi camilerimize Kur'an-i Kerim kurslarımıza davet ediyoruz. Bir seferberlik halinde aileler, çocuklar ve hocalarımız inşallah Kur'an-i Kerim hizmetini en iyi şekilde yürütelim istiyoruz.

Kitaplar bu yıl da ücretsiz

Diyanet tarafından yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. “Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III” kitapları yanında Diyanet’in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.

 

Editör: Haber Merkezi