Bismil Hükümet Konağın önünde açık alanda gerçekleştirilen programa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Akça,  İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hükümet konağın yanında düzenlenen konferansa ilgi çok büyüktü. Nihat Hatipoğlu ve grup hasret ilahi grubunu dinlemek için gelen vatandaşlar alanı hınça hınç doldurdu.

Konferansın başlaması için alana gelen Hatipoğlu, vatandaşların büyük sevgi gösterileriyle güçlükle sahneye çıktı. Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Hatipoğlu; “Peygamberimiz’in (SAV) mübarek hadis-i şeriflerinden bahsetti, gördüğü ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti ve kendisini Bismil halkı ile buluşturan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel’e teşekkür etti.

Peygamber Efendimizin Hayatından Kesitler Sundu

Hatipoğlu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatından kesitlerden bahsetti.

Peygamberin yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, konuşmasında; “Bizim özgürlüğümüz dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resülümüzdür, yüce Allah bizi bundan ayırmasın kendine kul, habibine Allah bizleri ümmet eylesin. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e tutkunuz, onun yolunu yol edinmişiz, O’nun sevdiğini sevmişiz, O’nun uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O’na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir.” ifadelerine yer verdi.

200.jpeg

İzleyicilerden 5 Vakit Namaz Kılma Sözü Aldı

Konuşmaların ardından vatandaşlardan beş vakit namaz kılma sözü isteyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Programı düzenleyerek bizi sizlerle buluşturan kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel ve protokol üyelerine teşekkür ediyorum” diyerek programını sonlandırdı.

Konferansın sonunda Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na günün anısına plaket ve hediye takdim ederek “Hemşerimiz ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Bismil’e ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alanı dolduran ilçe halkına da ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Yüksel, Hocamızın Bismil’de de çok sevildiğini belirterek, “bizleri kırmayarak ilçemize gelen hocamıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

300-002.jpg400.jpg

Editör: Haber Merkezi