Bismil'de Gıda, giyecek, içecek, katarikli soba, çadır gibi birçok yaşam malzemesi yardımında bulunmak için Bismilliler ilçede adeta seferber olmuş durumda. Pazar gününden bu yana gece gündüz aralıksız kriz masasına yardımların gelmesi devam ederken, şuana kadar ilçeden 11 kamyon, 6TIR,  bir tıbbi ihtiyaç malzemesi gönderilirken dün akşamdan bu yana İlçedeki fırıncılar ve Mahallelerdeki tandırlar Van halkına ekmek pişirmek için yandı. Ekmek satışlarına ara veren Bismilli fırıncılar Van halkın ekmek ihtiyacını gidermek için gece saat 01:00 civarında fırınlarını yaktı. Van halkı için halk adeta seferber olurken fırıncılar olarak böylesi bir katkı sunmak Van halkın ekmek ihtiyaçlarını kendileri pişirmek istediklerini açıkladı. Kürt halkı her zaman el ele vermesi gerektiğini kaydeden fırıncılar Van halkın tüm ihtiyaçlarına karşı ellerinden geldikleri kadar destek olacaklarını açıkladı.

 

Bismilli kadınlar Van halkı için tandır yaktı

34.jpg Van halkın yaralarını bir an önce sarılması için adeta seferber olan Bismil halkı mahallelerde bulunan tüm tandırlar Van halkı için yandı. Sabahın erken saatlerinde Van halkı için ekmek yoğuran Bismilli kadınlar tandırların başına geçerek Van halkın ekmek ihtiyaçlarını gidermek için ekmek pişirmeye başladı. İlçede ortalama her bir evin üç tandır ekmek pişirdiklerini belirten Bismilli kadınlar Van halkıyla dayanışma içinde olduklarını açıkladı. Acılarını ve sıkıntılarını yüreklerinde hissettiklerini belirten Bismilli kadınlar Van halkın yaraların sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

 Bismilli Öğrenciler Van halkı için harçlıklarını topladı

35.jpg

 Ayrıca kiriz masasına çeşitli yardımlar gelmeye devam ederken İlçede bulunan tüm okullarda okuyan binlerce öğrenci kendi okul harçlıklarını Van halkı için toplayarak kiriz masasına teslim etti. Sabahın erken saatlerinde öğretmenleriyle Belediyeye gelen Öğrenciler Van halkın yaraların bir an önce sarılması için kendi okul harçlıklarından topladıkları paraları kriz masasına teslim edilirken köylerde bulunan okullar ise Van halkı için köylerden yaşam malzemeleri toplatıldığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi