Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Üye Musa Çelebi, Osman Gülseven, Nufer Şen ve Veysi Şimşek’ten oluşan bir heyet Dicle üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç’u rektörlük binasında ziyarette etti.

Ziyarette Bismil ilçesinde Lisans düzeyde ‘’UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ’’ açılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Nüfusumuz hızla artıyor. Konut ve sanayi yatırımları ilçemize geliyor. Bismil’de Başlar, Batman Sağ sağıl Barajı, Kralkızı ve Silvan barajının bitmesiyle Bismil’de 1 milyon 200 bin hektar arazi suya kavuşacak. Ekonomik gelir düzeyi yükselecek. Gıda tarımla doğrudan ilişkili, Yaklaşık 1 milyon beşyüz bin hektar alanda sahip Bismil ilçemizde Lisans düzeyde ‘’Uygulamalı Bilimler Fakültesi’’ yapılması Bismil halkının yıllarca özlemidir. Dedi.

REKTÖR BİSMİLE ÜNİVERSİTE İÇİN ŞARTLAR OLUŞMADIĞI İÇİN SICAK BAKMADI. ŞARTLAR ÖĞRENCİ YURDU, SOSYAL DONATI EKSİKLİĞİ VAR.  

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç 4 yıllık Lisans Üniversitelerin açılması için bazı şartların oluşması gerektiğini ifade ederek, İlçede Üniversiteye tahsis edilmiş 4500 metre kare bina yanı 1000 öğrenciyi alabilecek ve 2 tane kız ve erkek Öğrenci Yurdu ve içerisinde kapalı alanlar oluşacak. Alt yapı olmadan gidemiyoruz. Dedi.

Bismil ilçesinin 1. Sınıf ve sulanabilir arazileri nedeniyle gelişmeye açık bir ilçe olduğunu ifade eden Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç, ‘’Uygulamalı Bilimler Fakültesi’’için Bismil ilçesinde Öğrenci Yurtları ve alt yapı  konusu  tamamlanması halinde Bismil’de  ’Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ yapımı için Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafında daha kabul edilebilir hale geleceğini ifade etti. 

BİSMİL MESLEK YÜKSEKOKULU YOLU İMAR PLANINA UYGUN HALE GELMELİDİR.

Rektör Karakoç, Bismil ilçesinde Kanaat Önderlerin ilçesi için girişimlerde bulunması önemli olduğunu ifade ederek, Fakat Bismil ilçesinde mevcut ‘’Meslek Yüksekokulu’’ yolunu daha çözümlenmiş değil, Meslek Yüksekokulu yolu Obalı köyünde geçmekte, Şehir içi arabaları okula öğrencileri 600 metre uzaklıkta bırakmaktadır. Okul yolu bozuk durumdadır. Okul yolu İmarı daha bitmemiştir. Dedi.

İLÇEDE BAZILARI DİCLE ÜNİVERSİTESİNE TAHSİS EDİLEN 980 DÖNÜM ARAZİYİ, ÜNİVERSİTEDE ALMAYA ÇALIŞIYOR. 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç, Bismil ilçesinde Devlet tarafında Üniversiteye tahsis edilen 980 dönüm arazinin, ilçede bazı kişi veya kişilerce Üniversitenin elinde çıkarmaya çalışıyor. Bu konuda ilçe halkı Üniversitesine sahip çıkmalıdır. Dedi.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Bismil Meslek Yüksekokulu yolunun imara açılmasının hızlandırılması için çalışmalara başlayacağız. Üniversiteye ait 980 Dönüm arazi Bismil'in geleceği açısında Dicle Üniversitesine ait olmalıdır. Bu konuda Üniversiteye tahsis edilen 980 dönümü, üniversitenin elinde almaya çalışan kişi veya kişilere ilgili yerlerde şikâyet edeceğiz. Eğer Devlete ait araziler bazı kişiler tarafında alınırsa, önümüzdeki yıllarda Bismil’de yeni üniversiteler nerede yapılacak. Bu ihanet kabul edilemez. Dedi.

Başkan Vural, Lisans düzeyde ‘’Uygulamalı Bilimler Fakültesi’’ yapılması ile ilgili Dicle Üniversitesi rektörlüğüne ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK)  dilekçe sunacağız. ‘’Uygulamalı Bilimler Fakültesi’’ ilçemize kazandırılması halinde ilçemize yıllara bağlı olarak birçok değişim getirecek. Bismil için önemli kazanımlar ve en önemli ödüllerden birisi olacaktır. Diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi