Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Üye Musa Çelebi ve Osman Gülseven oluşan bir heyet Dicle üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç’u rektörlük binasında ikinci sefer ziyaret etti. Kanaat Önderleri Rektörü hem ziyaret ederek ve hem de dilekçe ile rektörlüğe detaylı olarak yazı yazdı.

REKTÖR BU SEFER OLUMLU BAKTI.

Yapılan ikinci ziyarette Lisans düzeyde ‘’UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ’’ açılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Karakoç, önümüzdeki aylarda Bismil’de fakülte için fizibilitesi hazırlanarak, dosya halinde YÖK’e dosya sunacak.

Rektörlük geçen sefer olumlu bakmamıştı. Rektörlük Bismil’de Üniversite için şartlar oluşmadığını daha önce belirtmişti. Fakat bu sefer Bismil kaymakamı ve Belediye Başkan v. Hamza Türkmen’nın Bismil’de lisans düzeyde üniversite için, Altıok mahallesinde Adliye lojmanlarını Üniversite Kız yurduna ve ve Aralık köyünde pansiyonlu bir binanın erkek yurdu olarak Üniversitenin hizmetine sunulacağını, ayrıca belediye olarak ellerinde geldiği kadar Öğrenciler için sosyal donatıları  yapılacağı ifade etmesi, Dicle Üniversitesi rektörlüğü tarafında olumlu karşılandı.  

REKTÖRLÜĞÜN BİSMİL’DE ÜNİVERSİTE İÇİN OLUMLU BAKMASI YAPILACAK ANLAMI TAŞIMIYOR. BİRDE ANKARA AYAĞI VAR.

Dicle üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç yaptığı açıklamada,  Bismillilerin ilçelerine ilk defa sahip çıktığını müşahede ediyorum. Bu iyi bir gelişmedir. Önümüzdeki aylarda raporu Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’e sunacağız. Bismillilerde Ankara’da lobi çalışmaları yapması gerekmektedir. Bismil gelişmekte olan bir ilçe, sıradaki ilçelere benzemiyor. Yer altında petrol keşifleri yanı sıra 1 milyon dönümden fazla 1. Sınıf araziye sahip bir ilçedir. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi