Türkiye genelinde Boşanma oranlarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde Bismil Belediyesi, Evlilik Okulu açarak sağlıklı evliliklere imza atmayı hedefliyor.

Çiftlerin ilişkilerine yönelik yaklaşımlarına yardımcı olması amacıyla açılan okulda, çiftler eğitim seminerlerine katılarak evliliğe ilişkin bilgiler edinecek.
Bismil Milli Eğitim müdürlüğü konferans salonundan düzenlenen toplantıya Bismil Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Hamza Türkmen ve Kurum müdürleri katıldı.
Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yeni evlendirme salonunda açılacak olan  “Evlilik Okulu” eğitim programına evlilik hazırlığında olan çiftler müracaat edebilecekler.
Çiftlerin etkili iletişim oluşturabilmelerini, çiftlerin olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri amacıyla açılan okulda ilk eğitimler 20 Ocak'ta başlayacak. Evli çiftlere evliliğin önemini anlatmak ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için evlilik okulunu açtıklarını ifade eden Bismil Kaymakamı ve Belediye  Başkan Vekili Hamza Türkmen, evlilikte en önemli faktörün sabır ve fedakarlık olduğunu belirten Türkmen, " Kursiyerler, uzmanlardan aile içi iletişimden, hısım akraba evliliğine; aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alacaklar. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için evlilik okulumuzda eşler arasında birbirlerine nasıl davranacakları, evliliğin dini, hukuki ve sağlık boyutu hakkında bilgiler vereceğiz. Evlilikte iyi günler kötü günler olacaktır. Biz bu eğitimlerle çiftlerimize sabır ve fedakarlığı anlatmaya çalışacağız" dedi.

3 hafta sürecek olan Eğitim programında Kursiyerler, uzmanlardan aile içi iletişimden, hısım akraba evliliğine; aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alacaklar. Eğitim projesine katılım sağlayacak tüm çiftlerimize Katılım Belgesi, Nikah Paketi ve seçilecek en iyi 3 çifte ise sürpriz hediyeler verilecektir.

630-001.jpg

53-006.jpg
86-003.jpg

Editör: Haber Merkezi